5 Leuke manieren om je schoenen op te bergen!

Schoenen opbergen blijft altijd een punt... Het probleem is vaak, er komen steeds meer schoenen bij! De kastjes raken vol en de verwarming wordt te kort om ze allemaal onder kwijt te kunnen. Maar hoe kun je nu je schoenen stijlvol en praktisch opbergen? Hier zijn 5 nieuwe ideeën! Heb je de vorige blog nog niet gelezen? Die vind je hier! 

1. Steigerhouten hoge open kast

Steigerhout is zeer stijlvol en we zien het steeds meer terug komen in de inrichting en afwerking van huizen. Het steigerhout is ruw en geeft een warme landelijke sfeer! Hierdoor is een kast als deze ook erg makkelijk te maken, bij je lokale bouwmarkt kun je steigerhouten planken kopen in de kleur die jou het meest aanstaat. Deze kast is erg compact, je kunt hem gemakkelijk in een hoek plaatsen die je anders toch niet gebruikt! De schoenenkast is gemakkelijk zelf te maken en is daardoor ook niet duur! Als je het helemaal mooi wilt maken kun je er net als op de foto een bankje en wand bij maken met kapstok.

Hoe maak je een steigerhouten hoge open kast?

Als je het goed wilt aanpakken maak je eerst een tekening op papier en bereken je de lengtes die je moet afzagen. Als je dat gedaan hebt zaag je de planken. Vervolgens markeer je op de lange planken waar de dragers moeten komen zodat je ze met gelijke afstanden van elkaar monteert en ze niet scheef komen te staan (als het goed is heb je dat al uitgetekend). Nu je dit gedaan hebt kun je de lange planken uitleggen op de grond met de kortere ertussen. Je kunt nu beginnen met het vastschroeven van de planken, als je handig bent (of denkt te zijn) met de boormachine doe het als volgt, schroef de schroeven aan de onderzijde van de dragers schuin naar boven, vast in de lange planken. Op deze manier zul je de schroeven niet terug kunnen zien. Controleer bij voorbaat even of je schroeven niet te lang zijn, je wilt natuurlijk voorkomen dat de schroeven aan de buitenkant uit het hout komen. Als deze manier van boren niet lukt kun je er natuurlijk voor kiezen om van buiten-uit de planken vast te zetten, het is makkelijker en je weet zeker dat ze goed vast zitten. Zo werk je je weg naar boven tot alles vast zit. Schuren is niet nodig, de look die steigerhout van zichzelf heeft is perfect! 

Storage schoenen More

2. Schoenen wand Industriële look

Is landelijk niet helemaal jouw ding? Misschien is deze industriële stijl schoenenwand wel wat voor jou! 

Hoe maak je deze schoenenwand?

Deze wand is misschien nog wel makkelijker te maken dan de steigerhouten kast. Je koopt een paar lange dikke pvc buizen bij de bouwmarkt, deze zaag je allemaal af op de zelfde lengte. Voor het onderstaande model heb je 27 buizen nodig. Waarschijnlijk zul je de randen van de buizen moeten schuren om ze  iets minder scherp en rafelig te maken. Als je de kleur van de buizen niet mooi vindt kun je ze over spuiten. Misschien vind je leuk om de buizen verschillende kleuren te geven! Je kunt de buizen bij elkaar houden met een sjorband, je kunt er ook voor kiezen om ze aan elkaar te lijmen.

Afbeeldingsresultaat voor mueble para zapatos de hombre

3. Een houten pallet

Ja dat las je goed... een houten pallet. Zoals je hieronder ziet kun je je schoenen er zo in plaatsen! Erg leuk! Erg creatief! Ik raad je aan om de pallet voor gebruik eerst te schuren en te lakken of schilderen.

enhanced-buzz-4028-1365694339-10.jpg?dow

4. Schoenen kapstok

'Mam... waar moet ik mn schoenen laten?' Hang ze maar aan de kapstok! Hu? Ja aan de kapstok! Dat kan prima. Je koopt een heel gewone kapstok en hangt die een klein eindje boven de grond. 

5. Rekjes in de kast

Ik kan er wat over vertellen maar de foto hieronder is erg duidelijk! Dit is een geweldige uitkomst voor sloddervossen met veel schoenen!

So brilliant.