TRENDALERT: Veterboots!


Vorige winter kwamen er voorzichtig aan al een paar modelletjes binnen, maar deze winter kun je er echt niet meer om heen: de veterboot. Veterboots zijn schoenen met veters in model tot enkel- of kuithoogte. Alle merken doen mee aan deze trend, van het super hippe Nubikk tot comfort merk Durea. Voor de meisjes zien we veterboots van merken als Red Rag, Clic en Giga. De veterlaarsjes zijn voorzien van de laatste trends zoals bijvoorbeeld sterren, patches, fluwelen veters of metallic finish. We hebben 2 modellen geselecteerd voor jou en 2 voor je dochter.

Geschiedenis van de veterboot
De veterlaarsjes doen voor het eerst hun entree in 1815, na de val van Napoleon. Er wordt in deze tijd meer aandacht besteedt aan de uitstraling van schoeisel. De veterlaarsjes hebben op dit moment veelal een klein hakje en een spitse neus. Rond 1870 worden de veterlaarsjes iets korter en platter. Rond WOI en WOII worden veterlaarsjes voornamelijk gedragen door de heren, de vrouwen dragen op dit moment vooral pumps en bandschoentjes. Pas na WOII komt de veterlaars weer terug en wordt dan vooral gelinkt aan Rock & Roll en alternatieve stijlen. In de jaren 90 is het merk Dr. Martens enorm populair met hun beroemde model veterlaars. De veterlaarzen zijn dan in allerlei bonte kleuren te krijgen.


1. SPM veterboots ketting
Deze stoere dames veterboots zijn van het merk SPM. Ze zijn gemaakt van zwart leer en hebben een stoere metalen ketting langs de veters. Deze laarsjes zijn onzettend stoer te dragen met een zwart jeans, een fijne trui en een leren jack. Maar je kunt ze deze winter ook zachter en vrouwelijker combineren met een panty en een wollen jurkje.


2. Carmens veterboots metallic
De zwarte variant van deze veterboots waren binnen no-time uitverkocht! Van deze zilveren variant verwachten we niet veel minder. De schoenen zijn van heel soepel leer en zitten heerlijk. Daarnaast geeft de donkerzilver metallic kleur net even een andere look dan een eenvoudige zwarte variant.


3. Red Rag veterboots groen
Stoere meisjes veterboots van het merk Red Rag. De laarsjes zijn gemaakt van donkergroen leer met snake structuur en goud metallic finish. De veters zijn voorzien van een gouden glimmertje. Echt een top schoentje die ook nog eens heel fijn loopt! Deze veterboots gaan als warme broodjes de deur uit.


4. Clic veterboots gespen
Het merk Clic! heeft dit seizoen een aantal ontzettend leuke veterboots, waaronder dit modelletje met gespen en studs. De meisjes veterboots zijn gemaakt van leer en hebben een stoere en volwassen uitstraling. Absoluut geen kinderachtige schoen en alleen geschikt voor stoere meiden!


Natuurlijk is dit slecht een kleine greep uit onze collectie dames veterboots en meisjes veterboots. Bekijk bijvoorbeeld de gehele collectie van Mjus, Nubikk, Giga of Clic! voor meer inspiratie. Deze merken bieden stuk voor stuk hippe modellen van topkwaliteit.


Hebben jij en je dochter dezelfde stijl? Welke veterboot is jouw favoriet?