Hoe combineer je loafers? - 5x outfits voor heren

Loafers zijn een klassieke schoen die nooit uit de mode raakt. Of je je nu aankleed voor een uitje met vrienden of een meer verfijnde schoen zoekt om naar je werk te dragen, loafers zijn altijd een goede keuze.

Loafers voor heren zijn er in verschillende stijlen, van de klassieke penny loafer tot de modernere driving loafer. Leren loafers zijn een populaire keuze voor veel mannen, maar je kunt ook vind loafers van suède, canvas, en andere materialen. Wat je persoonlijke stijl ook is, je vindt in onze winkel zeker een paar loafers voor heren die je mooi vindt.

Hieronder geven we je inspiratie voor verschillende outfits en kledingstijlen met loafers.

Preppy look

Houd je van een preppy look? Combineer dan een mooie, beige chino met een donkerblauw colbert. Kies voor een (gestreept) T-shirt als je een wat meer casual look wilt creëren. Als je voor een meer zakelijke look wilt gaan, vervang dan het T-shirt voor een overhemd.

Bij deze look kun je eigenlijk veel verschillende loafers dragen. Denk aan sportieve, donkerblauwe loafers, of juist hele nette, cognac kleurige loafers.

Loafers van Tommy Hilfiger. Broek: Jack & Jones, Colbert: Gents, T-shirt: Frame

Stoere look

Houd je van een stoere look? Combineer dan een zwarte spijkerbroek met een casual T-shirt en een zwart, oversized spijkerjack. Je kunt het spijkerjack ook vervangen door een leren jack. Ook dit geeft een hele stoere look.

Bij deze look kun je kiezen voor hele klassieke, nette loafers, chunky loafers of juist sportieve instappers.

Loafers van Blackstone. T-shirt: Tommy Hilfiger, Spijkerjack: Jack & Jones, Spijkerbroek: Cars

Zakelijke look

Loafers zijn uiteraard ook heel geschikt voor een zakelijke look. Draag een mooi kostuum met een net overhemd. Combineer dit met loafers in een ton-sur-ton kleur, dus dezelfde kleurtoon als je pak, of juist een contrasterende kleur. Je kunt kiezen voor een paar nette, klassieke loafers. Of juist hele stoere, sportieve instappers om je outfit wat minder officieel en serieus te maken.

In deze set hebben we gekozen voor een tweedelig kostuum, maar je kunt natuurlijk ook een blouse, jasje en spijkerbroek of chino combineren.

Loafers van Giorgio. Pak: Jack & Jones, tas: Micmac, overhemd: Ledub, stropdas , parfum: Dior

Casual look

Ga je een dagje op pad met vrienden of blijf je lekker een dagje thuis? Ook dan zijn loafers heel eenvoudig casual te stylen.

Combineer ze met een lichte, ripped jeans en een gestreept overhemd voor een casual, beachy look. Wil je een nog comfortabele outfit? Dan vervang je het overhemd gewoon voor een eenvoudig T-shirt.

In deze set hebben we gekozen voor een mooie, zandkleurige instapper. Dit geeft de look een lekker zomerse, casual beach look.

Loafers van Giorgio. Overhemd: Ledub, Broek: Jack & Jones, Paco Rabanne: Parfum, Horloge: Armani

Zomer look

Loafers zijn natuurlijk ideaal voor in de zomer. Ze zijn makkelijk te combineren met bijvoorbeeld een korte spijkerbroek en een mooie polo. Combineer met een sportieve loafer voor een casual vakantie look.

Als je werk het toestaat een korte broek te dragen, dan is deze outfit ook nog geschikt voor werk. Afhankelijk van je functie natuurlijk.

Loafers van Giorgio. Korte broek: Only en sons, Poloshirt Pier One, zonnebril: Ray ban

En de bijpassende riem shop je hier.

Zo zie je maar hoe divers loafers zijn en hoeveel verschillende outfits je ermee kunt stylen. Hoog tijd om een paar mooie instappers in huis te halen dus! Wat is jouw favoriet? Een klassieke loafer met kwastjes? Een mooie mocassin of juist een stoere, sportieve instapper?

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter