12 Trends Damesschoenen Herfts-Winter 2023-2024

Zo langzaamaan gaan we weer richting de herfst en druppelen de eerste schoenen uit de nieuwe collectie weer binnen. Tijd om een nieuwe trend analyse te doen dus! We hebben een aantal terugkerende trends, maar ook wat mooie, nieuwe trends. Dus lees snel mee. 

12 trends damesschoenen herfst/winter zijn:

  1. Loafers
  2. Enkellaarsjes met hak
  3. Hoge, vrouwelijke laarzen
  4. Western look
  5. Metallic
  6. Fluweel
  7. Spitse neus
  8. Doorgestikte neus
  9. Trechter hakken
  10. Lage, kittige hakjes
  11. Grove sneakers
  12. Stoere korte laarzen

Hieronder gaan we verder in op deze trends. Qua kleuren zien we veel aardetinten en basiskleuren. Maar ook mooie, diepe kleuren als donkergroen, kobalt blauw en paars. Ook metallic en brons zien we voorbij komen.

Loafers

Product: Gabor Bit Orchid Paars

Deze trend zagen we afgelopen seizoen ontzettend veel en trekt dit seizoen gewoon door. Niet zo gek, want het is een hele fijne, veelzijdige schoen.

De klassieke loafers zijn tijdloos en geschikt voor elke gelegenheid. Met hun slanke, gestroomlijnde ontwerp passen ze perfect bij formele outfits, zoals pantalons en blazers voor een verfijnde en chique look. Deze stijlvolle varianten zijn vaak gemaakt van hoogwaardig leer en hebben subtiele details zoals gespen of kwastjes, wat hun elegante uitstraling versterkt.

Aan de andere kant hebben we de stoere loafers met een grove zool. Deze moderne twist op de traditionele loafer voegt een edgy en trendy element toe aan elke outfit. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende materialen en ze zijn ideaal voor het creëren van een hippe en urban look. Combineer ze met jeans en een casual top voor een coole en nonchalante uitstraling.

Loafer-look laarsjes

De loafer trend is zelfs geëvolueerd met opkomst van loafer-achtige laarsjes. Deze hybride stijl combineert het gemak en de elegantie van loafers met de warmte en stevigheid van laarzen. De laarsjes in een loafer model zijn perfect voor de koudere maanden en kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met dikke panty's of kousen, rokken, jurken of zelfs skinny jeans voor een stoere of stijlvolle winterlook.

Product: Fred de la Bretoniere Paris boots

Enkellaarsjes met hak

Product: Via Vai Enkellaars Fallon Ridge Sierra

Afgelopen jaren zagen we vooral veel platte schoenen en platte laarsjes. Laarsjes met een stoere, grove hak. Maar het mag dit seizoen allemaal weer wat vrouwelijker!

De smalle en verfijnde modellen geven een verfijnde touch aan je look en zijn perfect voor formele gelegenheden of een chic avondje uit. Deze laarsjes zijn vaak gemaakt van hoogwaardig leer, suède of andere luxe materialen, waardoor ze een gevoel van luxe en klasse uitstralen. Ze passen perfect bij jurken, rokken of zelfs bij een nette broek, waardoor je een elegante en geraffineerde uitstraling krijgt.

Voor wie op zoek is naar een speels en charmant tintje, zijn er enkellaarsjes met een klein, kittig hakje. Deze laarsjes zijn comfortabel om te dragen en geven je net dat beetje extra lengte zonder dat het “vervelend” aanvoelt. Ideaal voor dagelijks gebruik en casual outfits, maar ze kunnen ook een leuke aanvulling zijn op een meer geklede look voor een subtiele en speelse twist.

Het leuke aan enkellaarsjes met hak is dat ze zo veelzijdig zijn en zich aanpassen aan verschillende stijlen en seizoenen. In de lente en zomer kun je kiezen voor lichtere kleuren zoals beige, pastel of metallic tinten voor een frisse uitstraling. In de herfst en winter kun je gaan voor diepere kleuren zoals zwart, bordeauxrood of donkergroen, die goed samengaan met de warmere en rijkere kleuren

Hoge laarzen

Product: Eva Luna Cuoio Vitello

Naast enkellaarzen zien we deze herfst en winter ook weer mooie, hoge dames laarzen. Laarzen op kuithoogte. De laarzen zien er mooi, stijlvol en verfijnd uit. Heel erg mooi voor onder een chique outfit of onder een jurkje. 

De hoge laarzen zijn veelzijdig en kunnen op verschillende manieren worden gestyled. Ze zijn bijvoorbeeld perfect voor een chique outfit, zoals een elegante blouse gecombineerd met een getailleerde broek of rok. Deze combinatie creëert een gestroomlijnde en sophisticated look die geschikt is voor formele gelegenheden of een dag op kantoor.

Ook onder een jurkje komen hoge laarzen prachtig tot hun recht. Of je nu kiest voor een casual shirtjurkje, een flirterige A-lijn jurk of een feestelijke avondjurk, de hoge laarzen geven je outfit een vleugje allure en zorgen ervoor dat je er op en top vrouwelijk uitziet. Probeer eens een paar laarzen met een subtiel hakje voor extra elegantie en een slanker silhouet.

Voor een meer casual look kun je de hoge laarzen combineren met een comfortabele oversized trui en een skinny jeans. Deze combinatie zorgt voor een moeiteloos coole en trendy uitstraling, perfect voor een ontspannen dagje uit met vrienden.

Wat betreft kleuren zijn neutrale tinten zoals zwart, bruin en grijs altijd veilige keuzes die goed passen bij bijna elke outfit. Maar als je wat meer durft, zijn er ook hoge laarzen verkrijgbaar in opvallende kleuren zoals bordeauxrood, olijfgroen of diepblauw, die je look een speelse en modieuze twist geven.

Kortom, hoge laarzen zijn een must-have item voor dit seizoen en bieden eindeloze mogelijkheden om je persoonlijke stijl te laten zien. Of je nu gaat voor een chique en formele uitstraling of juist voor een casual en hippe look, met hoge laarzen kun je niet verkeerd gaan. Dus ga op zoek naar het perfecte paar dat past bij jouw stijl en stap met vertrouwen en klasse de herfst en winter in!

Western look

Product: Lazamani Western Boots hoog

De western boot trend blijft onverminderd populair en heeft dit seizoen een ware opleving gekend. Hoog uitgesneden modellen die reiken tot aan de kuit zijn absoluut in de mode en geven elke outfit een stoere en trendy uitstraling. Wat deze laarzen nog aantrekkelijker maakt, is het subtiele hakje dat een echt western gevoel toevoegt en je een zelfverzekerde en authentieke look geeft.

Deze western boots zijn geïnspireerd op de klassieke cowboylaarzen en hebben vaak opvallende details die ze onderscheiden van andere laarzen. Denk aan prachtig stikwerk, metalen accenten, stoere gespen of een karakteristieke puntige neus. Deze elementen geven de laarzen een robuuste en unieke uitstraling die ze zo geliefd maakt bij modeliefhebbers.

Wat deze trend zo veelzijdig maakt, is dat je de western boots op verschillende manieren kunt dragen en combineren. Voor een edgy en urban look kun je ze combineren met een paar distressed jeans en een leren jasje. Hiermee creëer je een coole en eigentijdse outfit die perfect is voor dagelijkse activiteiten of een avondje uit.

Als je liever gaat voor een vrouwelijke en boho-chique uitstraling, dan kun je de western boots combineren met een zwierige maxi-jurk of een rok met bloemenprint. Dit creëert een prachtige combinatie van stoer en romantisch, wat ideaal is voor festivals, feestjes of gewoon een dagje in de stad.

Voor een meer formele look kun je kiezen voor een strakke broek of een nette rok, gecombineerd met de western boots. Dit zorgt voor een eigentijdse en gedurfde uitstraling die geschikt is voor zakelijke bijeenkomsten of andere gelegenheden waar je graag indruk wilt maken.

Metallic

Product: Via Vai enkellaars Noah Lou

Metallic leer is een opvallende trend in de wereld van schoenen. Dit seizoen zien we niet alleen rustige tinten zoals brons, maar ook gewaagdere kleuren zoals blauw en paars die een statement maken. De glinsterende en glimmende afwerking van metallic leer geeft elke outfit een vleugje glamour en laat je schitteren bij elke stap die je zet. 

Deze veelzijdige trend kan worden toegepast op verschillende schoenstijlen, van elegante pumps tot trendy sneakers en enkellaarsjes. Of je nu kiest voor een subtiele metallic accent of een volledig metallic paar schoenen, één ding is zeker: met metallic leer ben je klaar om te stralen!

Fluweel

Product: Nubikk Delphine loafer

Fluweel is een geliefd materiaal dat vooral in de wintermaanden vaker te zien is in de schoenmode vanwege de warme en luxueuze uitstraling die het biedt. Dit seizoen zien we fluweel vooral terugkomen in prachtige accenten op schoenen. Subtiele details zoals fluwelen veters, strikjes of decoratieve bandjes voegen een vleugje elegantie en verfijning toe aan verschillende schoenstijlen.

Ook zien we fluwelen panelen op enkellaarsjes en laarzen, waardoor ze een sfeervolle en trendy twist krijgen. Deze stijlvolle toepassingen van fluweel creëren een unieke en smaakvolle look, waardoor schoenen met dit luxe materiaal een absolute must-have zijn voor dit seizoen.

Spitse neus

Product: Eva Luna Enkellaars Viola

De spitse neus is een opvallende trend in damesschoenen dit seizoen. Na een periode van ruime, ronde neuzen of zelfs vierkante neuzen, is deze verandering even wennen, maar het resultaat is stoer en vrouwelijk! Deze schoenen zijn echt ontworpen voor powervrouwen. De spitse neus komt terug in verschillende stijlen, van elegante laarzen tot verfijnde pumps en zelfs trendy loafers. Deze puntige look voegt een dosis attitude en allure toe aan elke outfit en laat je stralen met een krachtige uitstraling. 

Doorgestikte neus

Product: Nubikk Liv Boa enkellaars

Veel schoenen zijn deze winter voorzien van een doorgestikte neus. Dit betekent dat er een siernaad op de bovenkant van de neus zit. Dit geeft een heel speels en stoer effect. Het maakt een simpele schoen of laars ook net iets spannender.

Trechter hakken

Product: Via Vai enkellaars Petrolio Galassia

Een leuke trend met Seventies stijl is de trechterhak. Dit is een leuke, speelse hak die bovenaan smaller begint en wijder uitloopt. Dit kan op een golvende manier of juist een hele strakke manier. Je zit deze hakken onder enkellaarsjes en onder pumps. De hak maakt de schoen gelijk een leuk geheel om naar te kijken.

Lage, kittige hakjes

Product: Via Vai Enkellaars Noah Lou Sierra

Kittige hakjes zijn eigenlijk lage naaldhakken met een hoogte van zo'n 3-4 centimeter. Deze charmante stijl combineert het vrouwelijke effect van naaldhakken met het comfort van een lage hak, waardoor je elegantie en draagbaarheid kunt combineren.

Of het nu een stijlvol laarsje of een mooie pump is, de subtiele verhoging van deze kittige hakjes geeft je een verfijnde uitstraling zonder concessies te doen aan comfort. In vergelijking met de vaak flinkere hakken van 6-8 centimeter zijn de kittige hakjes een meer praktische keuze voor dagelijks gebruik, terwijl ze nog steeds een vleugje allure aan elke stap toevoegen.

Grove sneaker

Product: Via Vai Sneaker Pepper Storm

De dames sneakers van dit seizoen zijn opvallend grof van model, met een sportieve uitstraling en een dikkere zool. Ze zijn verkrijgbaar in zowel retro nineties modellen als in trendy runner modellen. Deze grove sneakers voegen een edgy en urban element toe aan je outfits en kunnen op diverse manieren worden gestyled.

Combineer ze met een casual jeans en een oversized trui voor een relaxte en trendy look, of draag ze met een rokje en een blouse voor een eigentijdse en fashionable uitstraling. Hoe je ze ook draagt, deze sneakers voegen een coole touch toe aan je outfit en maken het helemaal af.

Stoere korte laarzen

Product: Via Vai enkellaars Gioia Fall Sierra

We zien ook een andere trend: stoere korte laarsjes met een casual look. De laarsjes komen tot halverwege de kuit en zijn vaak voorzien van een stoere gesp of band. De neus is rond en de zool is lekker stevig en iets grover. Deze laarzen zitten heerlijk en zijn geschikt voor dames die echt van een stoere, casual look houden en tegelijkertijd super comfortabele schoenen zoeken.

Dit waren de trends voor de herfst en winter van 2023-2024. Een heleboel leuke, verfrissende trends. Of oude trends, in een nieuw jasje. Onze favorieten zijn mooie, elegante knie laarzen en western laarzen. Zo kunnen we leuke jurkjes shoppen en toch warme benen houden! Wat is jouw favoriete trend?

Benieuwd naar onze collectie damesschoenen? Bekijk onze nieuwe collectie damesschoenen hier. We hebben schoenen van topmerken als Via Vai, Gabor, Tommy Hilfiger, Eva Luna, Peter Kaiser, Durea, Nubikk, Lilian en vele andere merken. 

Voor 15:00 besteld is vandaag nog verzonden. Vanaf € 40,- verzenden we al gratis. Dus ga snel kijken!

Masha
Comments
Al deze schoenen zijn in onze webshop te koop. U kunt ook op de foto's klikken, dit zal u naar de juiste pagina brengen.
Webshop Steenbergen - 09 Aug 2023 - 12:40
De kittige laarsjes vind ik leuk.waar kan je deze kopen?ik woon in Limburg
chantal maris - 08 Aug 2023 - 19:25
Alle laarzen op de foto's zijn ook in onze webshop te koop. U vind ze het makkelijkste onder 'enkellaarzen' of 'laarzen'.
Webshop Steenbergen - 07 Aug 2023 - 14:09
Wat spijtig ! Er komt nog genoeg moois aan dus hou de website in de gaten.
Webshop Steenbergen - 07 Aug 2023 - 14:08
Ik vind geen van de schoenen mooi en comfortabel. Ik hoop dat er wat beters komt
Ingrid van rijswijk - 06 Aug 2023 - 22:00
.....waar zijn de half hoge laarsjes te koop ????
elly nijmolen - 06 Aug 2023 - 17:04
Leave a comment