5x Leuke en makkelijke manieren om je veters te strikken

Standaard veters strikken leer je al in de kleuterklas en ondertussen kun je jouw veters waarschijnlijk blind strikken. Maar wist je dat er heel veel verschillende manieren zijn om je veters te strikken? In dit artikel geven we je 5 manieren, die leuk én niet te moeilijk zijn. Zo strik je jouw veters net even iets anders dan anders.

Officieel heet het natuurlijk het rijgen van de veters, want strikken is echt puur de manier waarop je de uiteinden knoopt. Maar de meeste mensen bedoelen met 'manieren om veters te strikken' hoe je ze creatief inrijgt. Daar gaan we dus op in. We laten je een “technische tekening” zien en daarnaast een foto en een tekstuele, stapsgewijze uitleg. Zo kan het niet misgaan! Lees snel verder.

De ladder

De ladder is een hele stoere manier om je veters te strikken. Het lijkt ingewikkeld, maar deze manier is eigenlijk vrije eenvoudig uit te voeren.

Stap 1 – Rijg de veter door de onderste twee veterringen, van binnen naar buiten.

Stap 2 – Ga nu aan beide kanten recht omhoog en rijg de veter in het tweede gaatje. Van dezelfde rij dus.

Stap 3 – Steek nu over naar de andere kant. Steek de veter onder de andere veter door en steek ‘m recht omhoog naar het volgende ringetje.

Stap 4 – Dit proces herhaal je tot bovenaan, waar je een knoop legt. Ziet het er een beetje losjes uit? Trek de veters dan strak, zodat er een echte ladder ontstaat.

De rits

De zipper is waarschijnlijk, op het eerste gezicht, de meest ingewikkelde methode van de vijf. Maar het lijkt moeilijker dan het is.

Stap 1 – Rijg de veter door de onderste twee veterringen, van binnen naar buiten.

Stap 2 – Steek de veter onder de horizontale lijn door, schuin naar boven. Steek ‘m daar door de veterring.

Stap 3 – Steek de veter weer onderdoor en steek schuin over naar de andere kant, waar je ‘m weer door de ring steekt. Dit herhaal je tot bovenaan.

Verborgen knoop

Hiermee krijg je een heel cool, strak effect. Een mooie variant om je sneakers mee op te leuken. En het is heel eenvoudig.

Stap 1 – Rijg de veter door de onderste twee veterringen, van binnen naar buiten.

Stap 2 – Steek via de onderkant de veter aan de rechterkant door naar boven en steek deze van binnenuit door de tweede ring naar buiten.

Stap 3 – Aan de linkerkant van de veter gaat het anders. Hier steek je de veter onderdoor naar boven en sla je één ringetje over. Je steekt ‘m dus door het 3e ringetje.

Stap 4 – Vanaf daar steek je weer recht over naar de andere kant, waar je ‘m weer door het ringetje steekt.

Stap 5 – Volg dit aan beide kanten. Knoop de veters bovenaan vast aan de achterkant van de tong, zodat deze niet zichtbaar is aan de buitenkant.

De zaagtand

De zaagtand oogt net iets stoerder dan de standaard manier om je veters te strikken. Hierbij loopt één kant recht en één kant schuin.

Het is heel eenvoudig:

Stap 1 - Rijg de veter door de onderste twee veterringen, van binnen naar buiten.

Stap 2 – Begin aan één kant door de veter recht naar boven, naar het volgende gaatje te rijgen.

Stap 3 – Steek daarna schuin over.

Stap 4 – Aan de andere kant doe je het tegenovergestelde. Begin door schuin over te steken. En ga daarna recht naar boven.

Loop back

Bij deze methode creëer je een soort visgraat effect. Ook deze methode is eenvoudiger dan je denkt.

Stap 1 - Rijg de veter door de onderste twee veterringen, van binnen naar buiten.

Stap 2 – Steek dan met beide kanten schuin over.

Stap 3 – Draai ze één keer om elkaar heen. De veter die van links kwam, gaat dus ook links weer door de volgende lus.

Stap 4 – Herhaal dit proces tot bovenaan.

Deze manier kun je ook heel leuk doen met twee verschillende kleuren veters. Zo krijg je een leuk en speels effect.

Dit waren 5 manieren om je veters op een leuke, makkelijke manier te strikken. Hiermee maak je jouw schoenen net iets spannender. Leuk om bijvoorbeeld je eenvoudige, witte sneakers mee ‘op te spicen’. Kies dan voor een mooie, felgekleurde veter.

In onze winkel in Rijssen (Haarstraat 54) hebben we een ruime collectie veters!

Veters strikken maken je outfit af

Het is ook belangrijk om je veters netjes en strak te strikken. Dit maakt een mooi geregen veter helemaal af. Waarschijnlijk weet je wel hoe je jouw schoenveters het beste kunt strikken, maar nu we toch bezig zijn met een uitgebreide uitleg gooien we die ook maar direct op tafel.

Neem eerst het uiteinde van je schoenveter in elke hand. Kruis de ene veter over de andere, en prik dan het uiteinde eronder. Trek aan beide veters omhoog om ze strak te trekken. Zo ontstaat een basisknoop die ervoor zorgt dat je veters niet losraken.

Neem vervolgens de veter in je linkerhand en maak een kleine lus, of "konijnenoor" Deze lus moet een lange staart hebben. Doe nu hetzelfde met de veter in je rechterhand.

Kruis de twee lussen in het midden over elkaar, en steek dan de bovenste lus achter de onderste. Steek de bovenste lus door het ontstane gat, en trek dan omhoog aan beide lussen om aan te spannen. Je hebt nu een "strik" knoop gemaakt!

Succes met het rijgen en knopen van jouw veters. Ben je trouwens op zoek naar een mooi paar schoenen? In onze webshop vind je een ruim aanbod kinderschoenen, damesschoenen en herenschoenen van bekende merken. Snelle levering en vanaf 40 euro al gratis bezorgd. Je kunt ook langskomen in de winkel, die al sinds 1946 in Rijssen zit. Hier wordt je altijd vriendelijk en uitgebreid geholpen!

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter