Schoenen Opbergtips

Hoe berg ik mijn schoenen op? Een bekende vraag voor iedereen. Schoenen staan vaak erg rommelig en kom je in veel huizen overal tegen. In de gang, de woonkamer, de badkamer. Kortom, tijd om je schoenen netjes op te bergen! Het opbergen van je schoenen is na het lezen van deze tips nog nooit zo gemakkelijk geweest. Of het nou gaat om een simpel rekje voor als je weinig ruimte hebt of een ruime stylish vormgegeven kast met uitklapbare opbergvakken. 

Schoenen opbergtips voor studenten

Help, je bent student en hebt alleen maar weinig ruimte waarin je alles kwijt moet. Waar moet je dan je schoenen laten? Dan komt een klein schoenenrekje gemakkelijk van pas! Er zijn verschillende opties waarvan we je er 3 laten zien die niet veel ruimte innemen en tegelijk wel veel plek hebben voor al je schoenen.

Het eerste rekje is stylish, ruim en heeft tegelijk ook een bankje. Zo kun je niet alleen je schoenen kwijt, je kunt ook nog eens gelijk zitten om ze aan te trekken. 

Een andere optie is om een schoenenrek aan de binnenkant van je slaapkamerdeur te bevestigen. Wellicht niet zo stylish, maar het kost je geen extra ruimte en het is ook nog eens makkelijk te monteren. Het voordeel is dat je veel rekken onder elkaar kunt plaatsen, waardoor je heel veel schoenen kwijt kunt.

Een derde optie is om plastic opbergdozen te halen met een openklapbare voorkant. Zo zie je gelijk welke schoenen je waar hebt staan. De dozen zijn uitermate compact en nemen daardoor niet super veel ruimte in. Tenzij je natuurlijk best veel schoenen hebt... ;)  

Schoenen opbergtips voor gezinnen

Ieder gezinslid komt stuk voor stuk naar binnen zuilen en gooit de schoenen in de hoek. Resultaat? Een enorme berg schoenen waar geen overzicht meer is. Een toffe optie is een schoenenrek en garderobe in een. Ben je gelijk van de rondslingerende jassen af.

Andere toffe mogelijkheden zijn lades in of onder je trap tredes, ruimtes die normaal toch niet gebruikt worden. Zo heb de schoenen uit het zicht staan en toch snel bij de hand. Een derde optie is een stylish kast met daarin uitklapbare 'lades', wie wil dat nou niet? :) 

 

En een derde optie is om een kast aan te schaffen, speciaal voor het opbergen van schoenen. Hier kun je veel schoenen in kwijt, wat voor een gezin goed van pas komt. Dit onderstaande exemplaar is ook nog eens super stylish.

DIY - Creatieve opties

Ben je handig en heb je zin om zelf iets te maken? Dan zijn deze opties zeker de moeite waard om te overwegen.

Zo kun je met een stel PVC buizen makkelijk zelf je eigen artistieke schoenenkast maken. Leuk voor in een speelse kinderkamer. Je kunt deze "opbergvakken" makkelijk zelf maken met je zoon of dochter. Zaag buizen in de gewenste afmeting en spuit ze in een leuke, vrolijke kleur. 

Een andere optie is om in de gang gekleurde zeepkistjes op te hangen. Elk kind krijgt zijn of haar eigen kleur. Niet alleen fleurt dit de ruimte gelijk op, het geeft je kind ook nog eens een stoer gevoel omdat hij een eigen schoenenkast heeft.

Gebruik kisten in alle soorten en maten. Schuur ze op en schilder ze in een verschillende, mooie pasteltinten, of juist in felle kleuren. Zo creëer je een leuk en speels effect.

Een derde mogelijkheid om een trapje te maken waarop je de schoenen zet. Dit geeft een rustige, minimalistische en zelfs Scandinavische look. Je ziet ook direct welke schoenen je precies hebt. Dit is de perfecte optie voor een echte fashionista.
              

Hopelijk hebben we je een beetje inspiratie kunnen geven voor originele opbergmethodes van je schoenen. Op naar een opgeruimd huis! :) 

Steenbergen Schoenen
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter