Welke schoenen voor baby van 1 jaar?

Zo rond de 1 jaar gaan de meeste kindjes hun eerste stapjes “los” zetten. Een goed paar schoentjes geeft hierbij grip en steun. Een flexibele schoen maakt het lopen makkelijker, waardoor je kindje het leuker vind om te lopen met schoentjes. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten en welke schoenen geschikt zijn voor een baby van 1 jaar.

Welke schoenmaat heeft een baby van 1 jaar?

Baby’s van 1 jaar hebben gemiddeld een schoenmaat tussen de 18 en 21. Ga naar de winkel om de voetjes professioneel op te laten meten, of gebruik de methode hieronder.

Stap 1 – Zet de voetjes van je baby op een papiertje.

Stap 2 – Teken de omtrek van de voetjes.

Stap 3 – Meet het punt vanaf de grote teen tot de hiel.

Stap 4 – Gebruik de maattabel hieronder. Als je qua maat net aan de maximum lengte zit, kun je beter een maatje groter nemen.

10,8 - 11,4 cm

Maat 18

11,5 - 12,0 cm

Maat 19

12,1 - 12,6 cm

Maat 20

12,7 - 13,2 cm

Maat 21

Bron: Shoesme

De voetjes groeien ongeveer 1 maat per 4 maanden, totdat je kindje 2 jaar is. Daarna groeien de voeten steeds iets minder snel.

Waar moet je op letten?

De eerste schoentjes moeten een goede pasvorm hebben, steun bieden en flexibel zijn. En het liefst nog een beetje meegroeien.

Pasvorm – Baby voeten hebben een hele andere vorm dan kindervoeten of de voeten van ‘grote’ mensen. Het is dus belangrijk dat de schoentjes speciaal ontwikkeld zijn voor een baby. Door een bedrijf dat er verstand van heeft. Een goede pasvorm biedt stevigheid op de juiste plekken en flexibiliteit op andere plekken. Een fijne schoen is belangrijk, omdat dit je baby stimuleert om te lopen. Als een schoen stug en vervelend zit, zal hij/zij het willen uittrekken en lopen zal minder interessant worden.

Materiaal – Als je kindje veel op schoentjes gaat lopen, is materiaal ook van belang. Een rubberen zool voor extra grip, leer om de voet te laten ademen en eventueel een rubberen kruipneusje en hielstuk tegen het slijten. Kindjes zijn natuurlijk snel geneigd om op hun handen en voeten te spelen, waardoor de neusjes snel slijten. Een rubberen stukje voorkomt dit.

Waarom is een goede schoen belangrijk voor baby’s?

Babyvoeten ontwikkelen zich in het eerste jaar erg snel. Zowel de spieren, als de zenuwen en botjes ontwikkelen zich. Een goede schoen zit deze ontwikkeling niet in de weg.

Een goede schoen ondersteunt de voetjes. Met een goede steun en grip loopt je baby gemakkelijker. Met een stugge schoen zal je baby juist minder snel kunnen en willen lopen.

Welke merken bieden schoenen voor baby’s van 1 jaar?

Wij hebben een ruime collectie babyschoenen. De collectie schoenen voor baby jongens van 1 jaar vind je hier. En de collectie schoenen voor baby meisjes van 1 jaar vind je hier. Dit zijn de merken die we bieden:

  1. Pinocchio
  2. Develab
  3. Shoesme
  4. Romagnoli

Leuke schoenen voor baby van 1 jaar

Hieronder een aantal leuke opties uit ons assortiment.

Product: Shoesme babyproof sneakers >>

Super schattige sneakertjes van Shoesme. In wit leer met beige suède. Aan de zijkant een herkenbare ster, gemaakt van brons kleurige pailletten. En aan de achterkant poni materiaal met luipaard print. 

Product: Shoesme witte sneakers

Stoere witte sneakers van Shoesme. Staan leuke onder bijna elke outfit! De schoenen zijn heel makkelijk aan te trekken en lopen heerlijk. Het voetbed is eventueel uitneembaar zodat er iets meer ruimte ontstaat. 

Product: Shoesme babyproof sneakers multicolor

Hele gave meiden sneakers van Shoesme. In wit met blauwe en oranje accenten. Met flexibele babyproof loopzool, zodat je kleine meid er graag op loopt. 

Product: Shoesme babyproof sneakers >>

Stoere lage sneakers van Shoesme. De sneakers zijn zowel stevig rondom de voet, als flexibel in het lopen. De perfecte schoen dus voor die kleintjes. 

We hebben nog veel meer leuke kinderschoenen! Dus bekijk snel onze collectie jongensschoenen of meisjesschoenen

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter