Welke schoenen voor baby van 1 jaar?

Zo rond de 1 jaar gaan de meeste kindjes hun eerste stapjes “los” zetten. Een goed paar schoentjes geeft hierbij grip en steun. Een flexibele schoen maakt het lopen makkelijker, waardoor je kindje het leuker vind om te lopen met schoentjes. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten en welke schoenen geschikt zijn voor een baby van 1 jaar.

Welke schoenmaat heeft een baby van 1 jaar?

Baby’s van 1 jaar hebben gemiddeld een schoenmaat tussen de 18 en 21. Ga naar de winkel om de voetjes professioneel op te laten meten, of gebruik de methode hieronder.

Stap 1 – Zet de voetjes van je baby op een papiertje.

Stap 2 – Teken de omtrek van de voetjes.

Stap 3 – Meet het punt vanaf de grote teen tot de hiel.

Stap 4 – Gebruik de maattabel hieronder. Als je qua maat net aan de maximum lengte zit, kun je beter een maatje groter nemen.

10,8 - 11,4 cm

Maat 18

11,5 - 12,0 cm

Maat 19

12,1 - 12,6 cm

Maat 20

12,7 - 13,2 cm

Maat 21

Bron: Shoesme

De voetjes groeien ongeveer 1 maat per 4 maanden, totdat je kindje 2 jaar is. Daarna groeien de voeten steeds iets minder snel.

Waar moet je op letten?

De eerste schoentjes moeten een goede pasvorm hebben, steun bieden en flexibel zijn. En het liefst nog een beetje meegroeien.

Pasvorm – Baby voeten hebben een hele andere vorm dan kindervoeten of de voeten van ‘grote’ mensen. Het is dus belangrijk dat de schoentjes speciaal ontwikkeld zijn voor een baby. Door een bedrijf dat er verstand van heeft. Een goede pasvorm biedt stevigheid op de juiste plekken en flexibiliteit op andere plekken. Een fijne schoen is belangrijk, omdat dit je baby stimuleert om te lopen. Als een schoen stug en vervelend zit, zal hij/zij het willen uittrekken en lopen zal minder interessant worden.

Materiaal – Als je kindje veel op schoentjes gaat lopen, is materiaal ook van belang. Een rubberen zool voor extra grip, leer om de voet te laten ademen en eventueel een rubberen kruipneusje en hielstuk tegen het slijten. Kindjes zijn natuurlijk snel geneigd om op hun handen en voeten te spelen, waardoor de neusjes snel slijten. Een rubberen stukje voorkomt dit.

Waarom is een goede schoen belangrijk voor baby’s?

Babyvoeten ontwikkelen zich in het eerste jaar erg snel. Zowel de spieren, als de zenuwen en botjes ontwikkelen zich. Een goede schoen zit deze ontwikkeling niet in de weg.

Een goede schoen ondersteunt de voetjes. Met een goede steun en grip loopt je baby gemakkelijker. Met een stugge schoen zal je baby juist minder snel kunnen en willen lopen.

Welke merken bieden schoenen voor baby’s van 1 jaar?

Wij hebben een ruime collectie babyschoenen. De collectie schoenen voor baby jongens van 1 jaar vind je hier. En de collectie schoenen voor baby meisjes van 1 jaar vind je hier. Dit zijn de merken die we bieden:

  1. Pinocchio
  2. Develab
  3. Shoesme
  4. Romagnoli

Leuke schoenen voor baby van 1 jaar

Hieronder een aantal leuke opties uit ons assortiment.

Shoesme babyschoentjes in beige. Deze schoentjes zijn leuk voor zowel jongetjes als meisjes. Met speciale babyproof loopzooltjes van rubber. De schoentjes hebben een klittenband zodat ze strakker gezet kunnen worden, voor extra grip. Je bekijkt deze schoentjes hier.

Dit zijn de schoentjes in het donkerblauw. Stoer voor jongetjes. Je trekt de sneakers gemakkelijk aan met het klittenband. Door de gewatteerde elementen, flexibele, lichtgewicht zool en de fijne pasvorm zitten ze super aan de voeten. Je zoontje voelt ze amper terwijl ze wel voldoende steun bieden tijdens zijn ontdekkingstocht. Deze bekijk je hier.

Begint jouw zoontje zich langzaam te voet door de wereld te begeven? Dan is het tijd voor een paar goede schoentjes. Deze Shoesme babyproof veterschoentjes zijn stoer, stylish en uitermate comfortabel. Ze hebben een toffe legergroene kleur, opvallende door stikwerk gecreëerde vlakken op de zijkant en een bruine zool met een tekst op de hak. Je bekijkt deze schoentjes hier. 

Stoere Pinocchio veterboots gemaakt van brons leer. De schoentjes hebben een sterke, rubberen zool die veel grip biedt. Ze hebben veters, maar ook een ritssluiting aan de binnenkant, waar jouw stoere meid de laarsjes makkelijk aan- en uittrekt. Bekijk de schoenen hier. 

Stoere en tegelijk subtiel uitgesproken beige leren Develab veterboots voor de meiden. Ze hebben schattige bloemvormige veterringen, grijze met zilverdraad gevlochten veters en een opvallende logo omslag op de tong. Je bekijkt de schoentjes hier. 

 

 

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter