14 Trends Damesschoenen Lente-Zomer 2023

Oh wat hebben we weer zin in de lente en zomer! En dit seizoen zien we weer heel veel leuke, nieuwe stijlen. Waar het afgelopen seizoenen vooral erg stoer was, worden dit seizoen weer meer vrouwelijke stijlen toegevoegd. Maar wat zijn nu precies de trends in damesschoenen voor lente-zomer 2023? Na het lezen van dit artikel ben je helemaal op de hoogte van de nieuwste trends!

De 14 trends damesschoenen lente-zomer 2023:

  1. Grove sneakers
  2. Vierkante neuzen
  3. Seventies stijl
  4. Instappers/loafers
  5. Grove zolen
  6. Blok hakken
  7. Spitse neuzen
  8. Elegante pumps
  9. Bandjes rond de enkel
  10. Mocassins
  11. Chunky sandalen
  12. Nineties stijl
  13. Loafers met hak
  14. Kleuren: beige, pastel, metallic en felle kleuren

Direct trends shoppen? Ga naar onze collectie damesschoenen.

Grove sneakers

Sneakers zien we natuurlijk al jarenlang in het straatbeeld. Maar de laatste seizoenen worden ze steeds iets grover. Dit seizoen zien we mooie, chunky sneakers met een dikke loopzool. Ofwel een plateauzool met glad profiel, ofwel een sneaker met een heel grof profiel. Met deze stijl zijn de schoenen echt de eyecatcher van de outfit.

Product: Nubikk Sneakers Nomad Clay combi

Vierkante neuzen

Afgelopen seizoen deed deze trend al voorzichtig zijn intrede in de damesschoenen collectie. Maar dit seizoen is er niets voorzichtigs meer aan; deze trend is volop zichtbaar! Sandalen, pumps en laarsjes met stompe, vierkante neus. Een leuke, speelse trend die afkomstig is uit de Seventies. In combinatie met een blokhakje ben je helemaal in jaren 70 stijl!

Product: Gabor enkellaarsjes Blauw Azur.

Seventies stijl

Zoals we hierboven al even benoemen: de jaren 70 zijn helemaal terug! Denk aan blokhakken, plateauzolen, uitlopende hakken, kittige hakjes en stompe, vierkante neuzen. Ook het kleurgebruik van deze tijd is terug. Lekker kleurrijk en vrolijk! Een hele leuke trend in een modern jasje.

Product: Eva Luna Pumps Rosa

Instappers / loafers

Als we één trend mogen noemen die dit seizoen wint qua damesschoenen, is het de loafer trend. Zowat elk merk biedt loafers / instappers aan. In allerlei kleuren, maten, materialen en uitvoeringen. Denk aan comfort merken als Hassia en Durea, maar ook trendy merken als Via Vai, Gabor, Nubikk en Paul Green. Klassieke, verfijnde loafers, maar ook hele stoere chunky loafers. In neutrale kleuren en knal kleuren! De keuze is dit seizoen reuze. 

Product: Paul Green loafers zwart.

Grove zolen

Ook deze trend komt voort uit de jaren 70 trend. De zolen van loafers, sneakers en laarsjes zijn erg opvallend en aanwezig. Een grof profiel of juist een dikke, gladde plateauzool. Het maakt de schoenen direct een stuk stoerder en opvallender. En een mooie bijkomstigheid: jouw benen ogen dan weer slanker! Dat is mooi meegenomen.

Product: Gabor Loafers Wit Milk.

Blok hakken

Een terugkomende trend: Blok hakken. Blok hakken zie je dit seizoen onder sandalen, loafers en laarsjes. Zowel hoge blokhakken als comfortabele, lagere hakken. Hoge blokhakken zijn overigens wel vaak in combinatie met een plateauzool, dus dit maakt het daadwerkelijke hoogteverschil wat minder hoog. Zo kun je er toch enigszins makkelijk op lopen.

Product: Pertini pumps Robin Lavanda

Spitse neuzen

Naast de vierkante neuzen, zien we dit seizoen ook veel spitse neuzen. Zeer opvallend. Waar we afgelopen seizoenen dus vooral ronde neuzen zagen, wordt het dit seizoen dus stomp of spits. Een spitse neus laat een pump of laarsje direct heel vrouwelijk ogen. Zeker in combinatie met een kittig hakje, of flinke hak. Je ziet de collectie dus weer iets vrouwelijker worden. We love it!

Product: Lilian Fuchsia Pumps

Elegante pumps

Om maar direct voort te borduren op de vrouwelijke trend: Elegante pumps. Dus mooie slanke, verfijnde, vrouwelijke modellen. Damesschoenen met naaldhakken en veelal smalle of spitse neus. In prachtige aardetinten of pastelkleuren, maar ook hier en daar een knalkleur! Na seizoenen van platte schoenen en sneakers, is het even weer inkomen! Dus trek je hakken maar vast uit de kast en begin maar met oefenen. Want deze trend zien we voorlopig nog wel even blijven. Prachtig!

Product: Gabor pumps desert suede. 

Bandjes rondom de enkel

Ook dit is een populaire Seventies trend. Hoewel we deze in de jaren 90 ook even terugkwamen in het modebeeld. Maar ook nu maken damesschoenen met bandjes rondom de enkel een comeback. Bij platte schoenen, maar vooral bij pumps en sandalen. We zien zowel dikkere bandjes als elegante, smalle bandjes.

Product: Gabor pumps met band.

Mocassins

De loafer trend hadden we al even aangestipt, maar omdat deze trend zó groots is dit seizoen, willen we het mocassin model ook even benoemen. Een mocassin is een specifiek model instapper. Hoewel deze termen vaak door elkaar worden gehaald, zit er toch wel degelijk een verschil in. De instapper wordt gebruikt voor alle schoenen en modellen waar je (jaja) in kunt stappen. Een mocassin heeft officieel een zachtere loopzool. In het verleden werd deze zool veelal gemaakt van leer. Momenteel zie je toch veel rubber, omdat dat minder slijt. Toch zie je dat mocassins over het algemeen nog steeds een minder prominente, zachtere loopzool hebben. Ook hebben ze een heel specifiek uiterlijk, met vaak iets een flapje over de wreef en een doorgestikte neus.

Product: Fred de la Bretoniere mocassins goud

Chunky sandalen

Het is grappig dat dit seizoen de ‘grove’ trend en de ‘elegante, verfijnde’ trend naast elkaar lopen. Dit seizoen zie je hele vrouwelijke sandalen, maar opvallend is ook de trend van grove sandalen. Platte sandalen met hele chunky, leren bandjes. Of sandalen met brede bandjes en blokhakken. Vrouwelijk, maar stoer. In mooie aardetinten of pasteltinten, of juist een felle kleur. Zo worden jouw sandalen dit seizoen een echte eyecatcher.

Nineties stijl

Naast de Seventies trend, zie je dit seizoen ook veel modellen terug die we in de jaren negentig ook zagen. Vooral op gebied van sneakers. We zien vooral veel verschillende modellen basket sneakers, die je kent vanuit de jaren 90. In verschillende kleuren, stijlen, materialen en uitvoeringen. Met veters of klittenband, in hoge en lage modellen.

Product: Nubikk Sneakers Blueberry strapped

Loafers met hak

Ook hier weer een variatie op de loafer trend. Maar dit is een zeer opvallende trend: loafers met een hak. Vaak in combinatie met een flinke blokhak, wat maakt dat deze damesschoenen erg comfortabel lopen. Als je dus een goede mix wilt tussen netjes, trendy, vrouwelijk en comfortabel, dan zit je bij deze trend op de juiste plaats. Deze damesschoen kun je prima naar je werk en andere nette gelegenheden dragen. Maar je kunt ‘m ook super stoer stylen met een wijde jeans en mooie top.

Product: Via Vai Pump Avery Cath

Trend kleuren lente-zomer 2023

De beige trend loopt al enkele seizoenen en zie je ook dit seizoen weer volop terugkomen! Van lichte, offwhite tinten tot iets donkerdere taupe tinten en alles er tussenin. Naast deze aardetinten zien we ook veel kleur dit seizoen. Waarschijnlijk als gezonde tegenhanger van al het beige van afgelopen seizoenen. Denk aan mooie pasteltinten, maar ook lekkere, felle knalkleuren.  Kleuren als lichtblauw, lila, geel, groen, rood, fuchsia en oranje.

Ook mogen we metallic niet vergeten. Hoewel deze trend de afgelopen seizoenen groter was, zien we het dit seizoen zeker terug.

Qua materiaal zien we lente-zomer 2023 veel zachte suède, echt naar het velours toe. Vooral een mooie combinatie met de pasteltinten. Maakt de damesschoenen collectie heel zoet en vrouwelijk. Verder zien we dus metallic materialen en lak leer. Maar ook natuurlijk gewoon glad leer en nubuck.

Samengevat

We zien dus vooral de Seventies dit seizoen lente - zomer 2023 terugkomen, zowel in modellen als in kleur- en materiaalgebruik. Blokhakken, bandjes, grove zolen en stompe en spitse neuzen. In natuurtinten, pasteltinten en knal kleuren. Na de stoerdere modellen afgelopen seizoenen, zien we dit seizoen ook weer veel vrouwelijke, elegante modellen terugkomen. Welke trends in damesschoenen vind jij mooi?

Wil je direct naar jouw favoriete merk? Klik dan één van de volgende merken: Lilian, Gabor, Durea, Hassia, Xsensible, Pertini, Eva Luna, Fred de la Bretoniere, Paul Green, Peter Kaiser, Piedi Nudi, Via Vai

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter