10 Trends in Damesschoenen Voorjaar-Zomer 2024

Het nieuwe seizoen is weer aangebroken! En daarbij horen een heleboel leuke, nieuwe schoenen in mooie, frisse kleurtjes. We zien een aantal terugkerende trends en een paar nieuwe trends. In deze blog vertellen we je er meer over, zodat jij dit seizoen er op en top modieus bijloopt. 

10 trends in damesschoenen lente-zomer 2024:

  1. Sneakers
  2. Loafers
  3. Metallic
  4. Grove zolen
  5. Mesh
  6. Slingbacks
  7. Spitse neuzen
  8. Kitten heels
  9. Stompe of vierkante neuzen
  10. Sleehakken

Direct onze collectie damesschoenen bekijken? Snel snel onze nieuwe collectie >>

Sneakers, sneakers, sneakers

Dit seizoen zien we wederom enorm veel sneakers. In felle en vrolijke kleurencombinaties, maar ook heel veel wit. Heerlijk comfi en makkelijk te combineren, dus met de witte sneaker kun je niet misgaan!

Je ziet dit seizoen wel veel combinaties van materialen en kleurtinten, om de 'standaard' witte sneaker toch iets spannender te maken. 

Gabor sneakers weiss platino >>

Loafers

Vorige seizoen zagen we enorm veel loafers en ook dit seizoen zien we ze terug. Nu veelal in felle, vrolijke kleuren als fuchsia en groen. Naast loafers doen ook de good old ballerina's dit seizoen hun intrede. Ja, je hoort het goed, de flatjes uit de jaren 90 en 00 zijn terug van weggeweest! 

Loafers zijn ideaal onder een iets nettere outfit, als je liever geen hakken draagt. Je hebt loafers met een dunnere zool, die heel classy en chique zijn. Maar ook loafers met een plateauzool en ketting, die stoer en edgy zijn. 

Gabor loafers bit oasi >>

Metallic

Naast felle kleuren en aardetinten zien we dit seizoen ook veel metallic. Voornamelijk goud en zilver, maar ook felle kleuren als fuchsia, in een mooie metallic uitvoering. Meestal zie je metallic terug in de accenten van schoenen. Maar soms is de hele schoen lekker opvallend en geheel metallic. 

Floris van Bommel sneakers Blokki >>

Grove zolen

We zien dit seizoen veel grove zolen. Vooral bij sneakers, boots en loafers. Een dikke zool geeft de schoen direct een iets stoerdere uitstraling. Hierdoor maak je je outfit direct wat speelser en minder serieus. 

Nubikk Sneakers Bayou Platform wit >>

Mesh

Mesh is een soort net effect, meestal gemaakt van een stevig textiel. Je ziet dit materiaal meestal terug in sportschoenen, maar dit seizoen zie je ze ook veel in de 'gewone' sneakers. Dit geeft de sneakers een hele sportieve look. Mesh is ook lichtgewicht, dus sneakers met mesh zijn vaak licht en lopen prettig. 

Via Vai sneakers Dae Kilda Rose >>

Slingbacks

In de jaren 70 waren slingback pumps enorm populair. En deze zomer maken ze ook hun intrede in 2024! Slingbacks zijn pumps of schoentjes met een open hiel, voorzien van een (dun en elegant) bandje. Het is even wennen met lopen, maar het ziet er enorm vrouwelijk en verfijnd uit!

Lilian Slingback Bit Beige White >>

Spitse neuzen

Afgelopen seizoen zagen we al wat spitse neuzen. Maar dit seizoen worden ze nóg iets spitser. Eveneens een trend vanuit de jaren 70. Je ziet de spitse neuzen voornamelijk op pumps, maar ook op laarsjes en af en toe op instappertjes. 

Peter Kaiser pump Biela Rose >>

Kitten heels

En om maar in de jaren 70 vibes te blijven: Kitten heels zijn helemaal hét dit seizoen. Het liefst een kitten heel, mét slingback en spitse neus. Kitten heels zijn lage, dunne hakjes. Je kunt er dus makkelijk op lopen, terwijl je er heel vrouwelijk uitziet. Ideaal voor een bruiloft of gelegenheid, als je niet zo van de hoge hakken bent. 

Eva Luna Slingback Bounganville Nappa >>

Stompe of vierkante neuzen

Dit is een vrij nieuwe trend, die dit seizoen zijn intrede doet, maar die we ongetwijfeld ook het najaar terug gaan zien. Stompe of zelfs vierkante neuzen. Ook een mooie retro trend. Je ziet deze trend in alle categoriën terug: laarsjes, sneakers, pumps, sandalen. 

Hassia Ballerina Blush Perlate >>

Sleehakken

Sleehakken lopen ontzetten fijn en makkelijk. Logisch dus, dat deze trend eens in de zoveel tijd terugkeert in het straatbeeld. Deze zomer zien we veel sleehakken. Voornamelijk bij sandalen, gemaakt van kurk, rubber of riet. Voor een zomerse, boho vibe! 

Durea Sleehak Licht Taupe Zand >>

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter