Hoe combineer je loafers?

Vandaag de dag moet je echt een paar loafers in je kast hebben! Ze zijn tijdloos, heel geschikt voor warmer weer en makkelijk te combineren. Loafers zijn er in vele verschillende kleuren, materialen en stylen. Maar hoe draag je loafers nu precies? De opties zijn eindeloos! Wij geven je alvast wat inspiratie in dit artikel.

Casual chic

Je kunt loafers casual chic stylen door ze te combineren met een stoere mom jeans in combinatie met een nette blazer. Draag er een simpel, zwart T-shirt onder en maak het af met stoere accessoires.

Je kunt deze look eenvoudig netter maken door meer verfijnde accessoires te kiezen, of de spijkerbroek te vervangen voor een nette, zwarte broek of pantalon.

Producten: H&M jeans, Sandro blazer, Superdry T-shirt, Ace & Tate zonnebril. De Nubikk tas shop je hier en de Paul Green loafers hier.

Power suit

Het power pak is helemaal in dit seizoen! Je kunt kiezen voor een mooi zwart of beige pak. Of als je wat meer lef hebt, kies je voor een mooie knal kleur als roze. Helemaal hip dit seizoen.

Combineer een fel gekleurd pak met beige of witte loafers voor een mooi, zacht contrast. Als het warmer wordt trek je het jasje uit en dan heb je een mooie, zomerse combi. Je kunt kiezen voor een basic wit T-shirt of een mooi T-shirt met print.

Loafers van Gabor. Producten: Shoeby blazer, Modstrom broek, Cotton Citizen T-shirt. 

Flower power

Als je wat meer kleur en print aandurft, kun je een mooie, fleurige combinatie maken. Bijvoorbeeld door een broek met print te combineren met een top in felle kleur. Zoals deze bloemen broek, gecombineerd met korte, oranje blouse en beige loafers en clutch tas.

Door kleur en print te combineren met een neutrale kleur als beige, houd je de outfit nog enigszins rustig en overzichtelijk. Het wordt zo geen té dolle boel.

Producten: Max Mara broek, Gina Tricot blouse, Chanel parfum, YSL tasje. De Paul Green loafers shop je hier.

Vrouwelijk maar stoer

Veel loafers zijn mooi smal en vrouwelijk, maar er komen steeds meer stoere loafers op de markt met dikke zool en stoere ketting. Heel leuk om deze juist weer met een vrouwelijk jurkje te combineren. Zo houd je jouw outfit een beetje in balans.

Kies bijvoorbeeld voor een mooi, bloemenjurkje en combineer deze met een zwarte, leren blazer voor een extra stoere look. Style af met mooie sieraden en een licht tasje. Lichte accessoires of felgekleurde accessoires maakt het setje wat minder donker.

Loafers van Gabor. Producten: Comegetfashion jurk, Zadig & Voltaire tas, Monte Carlo kettingen, PILGRIM ketting, Huda Beauty oogschaduw pallet, H&M panty’s. 

Lekker knal

Dit seizoen zien we naast de rustige beige en crème tinten ook veel knal kleuren voorbij komen. Deze kun je leuk stylen als eyecatcher, of je laat de kleur van je schoenen terugkomen in je outfit. 

Loafers van Fred de la Bretoniere. Rok de Sting, Blouse Monki, Tas Fred de la Bretoniere, Bril Michael Kors.

Waar komt de loafer vandaan?

Londense schoenmaker Raymond Lewis Wildsmith werd gevraagd een huisschoen te ontwerpen voor koning George VI. Deze schoen werd gedragen door de adel en de koninklijke familie. Deze loafer staat vandaag de dag bekend als de Wildsmith loafer. De schoen werd vervolgens op de markt gebracht en door schoenwinkels verkocht als “The Harrow”. Hierna werden over de hele wereld vele verschillende varianten ontworpen op deze loafer.

In 1953 ontwikkelde Gucci een eigen loafer met meer verfijnde vormen en een gouden bitje op de wreef. Dit is vandaag de dag één van de bekendere varianten van de loafer. Tijdloos en nog steeds razend populair. De variant van Gucci zorgde ervoor dat de simpele huisschoen verheven werd tot een meer formele schoen.

Vandaag de dag zijn er vele verschillende soorten en varianten. Zowel voor dames als voor heren. Een eenvoudige, casual instapper met grove zool. Maar ook een nette instapper met smalle leest en gouden of zilveren bitje of ketting op de wreef. Stoer, casual, zakelijk, chique, alle stijlen zijn verkrijgbaar als loafer.

Op zoek naar een mooi paar loafers? Bekijk onze hele collectie dames loafers hier. 

Wil je direct naar jouw favoriete merk? Klik dan één van de volgende merken: Lilian, Gabor, Durea, Hassia, Xsensible, Pertini, Eva Luna, Fred de la Bretoniere, Paul Green, Peter Kaiser, Piedi Nudi, Via Vai

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter