Hoe draag je Chelsea boots?

De Chelsea boot is een heuse trend dit seizoen! Als echte klassieker is deze schoen eigenlijk nooit echt uit de mode geweest, maar dit seizoen zie je de Chelsea boot overal. Uitgevoerd in vele verschillende varianten: hoog en laag model; cowboy look of biker look; lichte of donkere kleuren.

Maar hoe draag je deze schoen? Wij geven je een aantal hele leuke opties!

Chelsea boots zijn stijlvolle en veelzijdige laarsjes die op vele verschillende manieren gedragen kunnen worden. Chelsea laarzen bestaan al vele jaren en zijn in het verleden veel gedragen door beroemdheden en fashionista's. Ze zijn een geweldige optie voor degenen die iets zoeken dat is zowel stijlvol en comfortabel is. Chelsea laarzen kunnen naargelang de gelegenheid zowel gekleed als casual gedragen worden. Als je een laars zoekt waarmee je een statement maakt, zijn Chelsea boots een prima optie.

Chelsea laarzen ontstonden voor het eerst in de Victoriaanse tijd en werden oorspronkelijk voor mannen gemaakt. De Chelsea laars werd genoemd naar de hertog van Chelsea, die vaak gezien werd terwijl hij ze droeg. Ze werden populair in 1960 toen ze gedragen werden door beroemdheden als Twiggy en The Beatles. Chelsea boots zijn al vele jaren een populaire keuze gebleven en ze zullen voorlopig nog niet uit de mode raken. Sterker nog, ze zijn hipper dan ooit!

Preppy look

Draag een paar stoere, zwarte Chelsea boots in combinatie met een wit overhemd, een fijne mom jeans en een leuke geruite blazer voor een casual preppy look.

Met deze look zie je er stoer, maar ook netjes uit. Een geschikte outfit voor zakelijke situaties, als je het aandurft. Een beige Chelsea boot zou ook heel leuk staan bij deze outfit. Dit geeft je outfit een iets lichtere look, voor in de herfst of richting de lente.

Producten: Only blazer, Mango blouse, Pepe jeans. De leuke Chelsea boots shop je hier. >>

Retro look

De retro of 70s look is dit seizoen helemaal hot en happening. Door voor witte of crème kleurige laarsjes te kiezen geef je al snel een retro draai aan je outfit. Kies kleuren als lila, okergeel of roestbruin/-rood om het gevoel te versterken.

Deze outfit bestaat uit een hele mooie, bruine suède rok, een gebreide trui en gebroken witte, Chelsea boots met stoere zwarte zool. Een mooie, gouden ketting maakt de look af.

Producten: Vila trui, Vila rok, Pieces ketting, Marc Jacobs zonnebril. Deze Chelsea boots shop je hier. >>

Biker look

Ben je een stoere (biker) chick en wil je de Chelsea boots wat stoerder combineren? Wat denk je van een stoere mom jeans, een zwarte trui en een leren biker jack? Dit maakt de ultieme, coole combinatie. Wil je toch een beetje kleur toevoegen? Vervang de zwarte trui dan voor een gekleurde trui of blouse met vrolijke print. 

Als je het iets vrouwelijker wilt maken kun je kiezen voor een Chelsea boot met een hogere hak. Of vervang de coltrui voor een mooie, vrouwelijke blouse.

Producten: Levi’s jeans, Pieces portemonnee, Vila trui, Goosecraft jack. De Chelsea boots shop je hier. >>

Girly look

Deze look is lekker vrouwelijk, maar niet te zoetsappig. Deze hoge, beige Chelsea boots zijn stoer, maar ook netjes, stylish en super vrouwelijk. Leuk te combineren met een paisley jurk of jurk met andere print.

Wordt het iets frisser buiten of wil je een meer zakelijke look? Dan gooi je er een nette blazer overheen. Style er een leuk beige suède tasje bij om de look af te maken.

Producten: NIK&NIK jurk, Hermès tas, Versace parfum, YSL lipstick. De leuke Chelsea boots shop je hier. >>

Casual look

Houd je van een fijne, casual look? Ook dan zijn Chelsea boots heel goed te stylen. Bijvoorbeeld met een donkergrijze mom jeans, een basic T-shirt en een geruit, oversized overhemd. Gecombineerd met leuke, beige Chelsea boots. 

Deze look is ideaal voor een dagje thuis of een shopmiddag met vriendinnen. Het overhemd trek je makkelijk uit als het wat koeler is. 

Producten: Only overhemd, Mango broek. De Chelsea boots shop je hier. >>

Dit waren onze tips voor leuke combinaties met dit populaire laarsje! Wat is jouw favoriet? Ben je benieuwd naar onze hele collectie Chelsea boots? Bekijk de hele collectie hier.>>

Wil je direct naar jouw favoriete merk? Klik dan één van de volgende merken: Lilian, Gabor, Durea, Hassia, Xsensible, Pertini, Eva Luna, Fred de la Bretoniere, Paul Green, Peter Kaiser, Piedi Nudi, Via Vai

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter