8x Sneaker trends - Herfst Winter 2022 - 2023

Sneakers zijn één van de meest gekochte modellen. Niet zo gek, want ze zijn praktisch, comfortabel en stylish. Ze zijn zowel in de zomer als winter goed te dragen. In dit artikel bespreken we de trends voor dames en heren sneakers met jullie, die we deze winter gaan zien.

De sneaker trends van winter 2023 zijn:

  1. Hoge sneakers
  2. Runners
  3. Nineties
  4. Chunky
  5. Platform zool
  6. Basket
  7. Colorblock
  8. Sobere kleuren

Bekijk hier onze collectie dames sneakers of hier de heren sneakers.

Hoge sneakers

Waar we afgelopen jaren voornamelijk lage sneakers zagen, zien we langzaamaan weer wat meer hoge schoenen in de collectie komen. Zowel bij de dames als herencollecties. Heel fijn, want hoge sneakers zijn natuurlijk lekker warm in de winter. Je kunt er stiekem een paar heerlijk dikke sokken in verstoppen. Daarnaast geven hoge sneakers mooi veel steun om de enkel.

Hoge sneakers kun je in de winter prima onder een spijkerbroek dragen. Voor de dames staan hoge sneakers ook leuk onder een jurkje, zowel in de zomer als in de winter.

Product: Nikkie Xara Leopard Sneakers

Runners

Runners zijn al jaren heel populair. Het is een heel mooi sportief model en vaak erg lichtgewicht. Ze lopen dus meestal heel fijn. Runners zijn zowel een trend in de dames- als heren collectie. Je ziet ze dit seizoen in vele verschillende kleuren(combinaties) en verschillende materialen.

Met runners maak je elke outfit sportief. Je kunt ook een nette outfit een sportief tintje geven, denk bijvoorbeeld voor de heren aan een kostuum of broek en jasje. En voor de dames denk je dan aan een mooi jurkje, die door runners wat sportiever wordt.

Product: Nubikk Via Vai Celina Jax (dames)

Product: Floris van Bommel Noppi (Heren)

Nineties

De jaren negentig zijn hot en happening! Dit zie je terug in de schoenen trends. Een aantal trends die we in dit artikel noemen vallen ook onder de Nineties trend. Denk aan hoge sneakers, chunky sneakers en platform zolen. Maar ook juist lagere sneakers met een dunne zool en klittenband sluiting.

Maar ook de wat bredere sneakers met brede veters en opvallende veter ringen zijn typisch jaren negentig. Of wat denk je van de doorgestikte naad op de neus? Yes, de nineties are back!

Product: Nubikk Blueberry Combi (dames)

Product: Nubikk Roque Roman (Heren)

Chunky

Waar sneakers afgelopen jaren misschien wat verfijnder waren, komen dit seizoen de chunky sneakers weer in de mode. Dus wat grotere, bredere sneakers met dikke zolen en grof profiel. Dit vloeit allemaal voort uit de jaren negentig trend.

Chunky sneaker style je super casual met een joggingpak. Of voor de dames, in combinatie met een midi of maxi jurkje. Zo maak je een vrouwelijke look wat stoerder. Heren: je ziet de sneaker veel onder een broek gedragen worden in combinatie met (opvallende) dikke sokken.

Product: Nubikk Ross Nomad Beige (dames)

Product: Nubikk Sneakers Ross Nomad Clay

Platform zool

Ook de loopzolen worden weer wat dikker. Voor de heren betekent dit vaak een wat dikkere, grovere loopzool. En bij de dames zien we echt dikke platform zolen. Ook dit is een trend die voortkomt uit de jaren negentig trend. Een super handige trend voor de wat kleinere dames en heren onder ons!

Product: Cycleur de Luxe sneakers (dames)

Basket

Een heel bekend sneaker model is de basket sneaker. Dit model zie je dit seizoen veelvuldig terug. Zowel bij de dames als bij de heren. In een hoog model en laag model. In een uni kleur, of contrasterende kleuren. Een heel leuk model sneakers waar je elke outfit een sportieve touch mee geeft.

Product: Nubikk Basket Buxton (dames)

Colorblock

Dit seizoen zie je enerzijds veel sobere kleuren en anderzijds juist hele opvallende, felle kleuren. En gebruik van colorblock, dus veel contrasterende kleuren, materialen en printjes. Zo draag je sneakers die lekker opvallende zijn. Heel wat anders dan de standaard witte sneakers die afgelopen jaren niet aan te slepen waren. We gaan weer voor veel kleur en lekker gek.

Product: Piedi Nudi Sneakers Oranje (dames)

Sobere kleuren

De tegenhanger van de color block trend: sobere kleuren. Deze trend vloeit ook een beetje voort uit de jaren negentig trend, waarin schoenen veelal een sobere kleur hadden. Denk aan bruin, donkerblauw, zwart, beige en grijs. Basiskleuren die altijd goed zijn en bij bijna elke outfit passen.

Product: Blackstone Sneakers Mitchell Beige (heren)

Dit zijn volgens ons de 8 meest opvallende sneaker trends voor dames en heren dit seizoen.

Ben je op zoek naar een mooi, goed paar sneakers? In onze webshop vind je een ruim aanbod met A-merken zoals Via Vai, Nubikk, Tommy Hilfiger, Nikkie, Blackstone en Cycleur de Luxe.

Snelle levering en boven de € 40,- bezorgen we al gratis. Daarnaast hebben we een hele grote winkel in Rijssen, met ruim aanbod voor dames, heren en kinderen. Dus kom eens kijken als je in de buurt bent!

Bekijk ook alle trends damesschoenen herfst/winter 2023!

Gelijk naar je favoriete merk? Klik hier je merk aan: Nubikk, Cycleur de Luxe, Tommy Hilfiger, Floris van Bommel, Blackstone

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter