14 Trends Damesschoenen Herfst Winter 2022-2023

Soms lijkt het alsof je met je ogen knippert en de zomer alweer voorbij is. Tijd om een warme trui aan te trekken, op de bank te kruipen met een kleedje en een kop warme choco! En tijd voor een paar nieuwe schoenen. Maar wat zijn de trends voor de herfst/winter collectie van 2022-23? Na het lezen van dit artikel ben je compleet op de hoogte. 

Schoenen trends herfst winter 2023 zijn:

  1. Loafer stijl laarsjes
  2. Ski laarzen
  3. Kettingen
  4. Grove zolen
  5. Hoge chelsea boots
  6. 70s laarsjes
  7. Kittige hakjes
  8. Uitlopende hakjes
  9. Punt neuzen
  10. Elegante pumps
  11. Hoge laarzen
  12. 90s stijl veterschoenen
  13. Runners
  14. Hoge sneakers

Direct trends shoppen? Ga naar onze collectie damesschoenen. 

Loafer stijl laarsjes

Een opvallende trend dit seizoen is een laarsje in loafer stijl. Soms ziet het er letterlijk uit als een losse loafer schoen en een leren sok, dat samen een laarsje vormt.

Deze loafer laarsjes hebben veelal een stoere blokhak. En een ketting op de wreef die het laarsje dan weer een klassiekere look geeft. Deze laarsjes zijn veelal uitgevoerd in klassiek zwart, met hier en daar een felgekleurde uitschieter.

Product: Via Vai laarsjes Avery.

Ski laarzen

Een andere trend dit jaar zijn laarsjes in een “ski laars” stijl. Deze stijl lijkt wel een beetje op de UGG laars. Je ziet deze trend uitgevoerd worden met verschillende uitvoeringen en materialen. Leer, suède maar ook de echte gewatteerde, stoffen “ski schoen” look.

Kleuren variëren bij deze trend van bruin en zwart tot opvallende metallic kleuren.  

Product: Via Vai Laarsjes Bobbi Glow.

Kettingen

Kettingen worden dit seizoen veelvuldig gebruikt op schoenen. Bijvoorbeeld een grove ketting op de wreef, voor een klassieke look. Of één of meerdere kettinkjes rondom de enkel van een laars voor een stoere look.  

Product: Paul Green pumps.

Grove zolen

De jaren negentig komen terug dit seizoen. En waar denk je aan bij de jaren negentig? Juist, een grove plateauzool. De plateauzool zagen we vorig seizoen ook al voorbij komen, maar met een vrij glad profiel. Dit seizoen zie je veel veterschoenen, sneakers en laarsjes met een opvallende, dikke zool met grof profiel. Uiteraard zie je dit seizoen ook de plateauzolen met glad profiel terug.

Product: Nubikk Veterboots.

Hoge chelsea boots

Chelsea boots zijn een echte klassieker. Ze zijn eigenlijk nooit echt weggeweest en dit seizoen zijn ze zelfs weer helemaal trending. Maar wel met een twist! De klassieke chelsea boot is van oorsprong een lagere enkellaars. Dit seizoen zie je ze echter in een hoger model, dat net tot de kuit komt. Uitgevoerd in zwart, bruin of crème kleur.

De laarsjes zijn leuk te combineren onder een rokje of jurk. Dit geeft een jurkje direct een wat stoerdere look. Ze zijn ook goed te combineren met een spijkerbroek voor een comfortabele, nonchalante look.

Product: Mjus Chelsea Boots.

Seventies laarsjes

Naast de jaren negentig, zijn ook de seventies dit seizoen helemaal terug! Dit zie je onder andere terug in kittige halfhoge laarsjes met klein hakje of juist een blokhak, punt neus en retro kleuren en stijlen. Leuke, vrouwelijke laarsjes die goed te combineren zijn met een rok of jurkje.

Deze laarsjes zijn uitgevoerd in basiskleuren zoals zwart, cognac of beige. Of juist in opvallende kleuren zoals fuchsia, groen of brons en metallic kleuren.   

Product: Via Vai Maddy Laarsjes.

Kittige hakjes

Zoals we net al aangaven zijn de seventies helemaal terug van weggeweest. Dit betekent dat je veel laarsjes ziet met kittige hakjes. Dunne, maar lage hakjes waar je vrij makkelijk op kunt lopen. Deze hakjes zie je zowel onder pumps, als sandalen en laarsjes.

Deze hakjes zijn ideaal als je een hele vrouwelijke look wilt creëren, maar je niet heel comfortabel loopt op hoge hakken.

Product: Via Vai Sierra Pesto Enkellaarsjes.

Uitlopende hakjes

Ook weer een echte Seventies trend! You’ll either love it or hate it.. Hakken die uitlopen van smal bovenaan, naar breder onderaan. Heel erg groovy! Je ziet dit zowel bij dunnere hakken als dikkere, blokhakken. En zowel bij pumps als laarsjes. Wij vinden het een leuke, speelse trend!

Product: Nubikk Lana Pilar Laarsjes.

Punt neuzen

Zo’n vijf jaar geleden waren de neuzen van onze schoenen vooral erg breed en rond. Afgelopen jaren zag je ze al langzaamaan steeds iets smaller worden. Dit jaar gaat we echt terug naar de elegante punt neus. Zowel op laarsjes als op pumps. Je tenen moeten er wellicht weer even aan wennen, maar het geeft wel een hele mooie, vrouwelijke look.

Product: Peter Kaiser Danella Pumps.

Elegante pumps

Afgelopen jaren zag je vooral chunky pumps met dikkere hakken en rondere neuzen. En zelfs pumps met plateauzool. Maar dit seizoen zien we hier echt een omslag in. De pumps worden dit seizoen weer heel fijntjes. Met een dunne (naald)hak en een puntige neus. Heel erg mooi en vrouwelijk! Het wordt wel weer even oefenen, die dunne naaldhakken, but we love it!

Product: Gabor Zwarte Chain Pumps.

Hoge laarzen

Dit seizoen zie je veel hoge laarzen. Heel prettig voor de dames die in de winter graag jurkjes en rokjes dragen. En die afgelopen jaren, waarin de enkellaars heerste, continu de strijd hadden tussen een leuke outfit en een warme outfit. De enkellaarsjes mogen de kast weer in en de hoge laars de kast weer uit! Niemand die het ziet als je heerlijke skisokken in je laarzen draagt. Yesssss, de hoge laarzen zijn weer helemaal terug!

Product: Nubikk Isa Bella Laarzen.

Nineties stijl veterschoen

Sommige mensen worden warm van deze trend, sommige gruwelen bij de herinneringen die deze trend met zich meebrengt: de nineties stijl veterschoen. Één voordeel waar niemand omheen kan: ze zitten heerlijk comfortabel. Deze schoenen geven je outfit een stoere, comfy en chunky look.

Deze trend wordt uitgevoerd in wat meer sobere kleuren zoals beige en grijs. Of juist in een combinatie van vrolijke kleuren, voor een retro look.

Product: Nubikk Fae Veterboots.

Runners

Sneakers in een sportief 'runner' model zijn al enkele seizoenen in de mode. Dit seizoen worden de sneakers net iets grover. Met een dikkere loopzool en een grover profiel. Je ziet runners veel voor zowel dames, als heren en kids. Uitgevoerd in een uni kleur of juist een combinatie van kleuren en materialen. 

Product: Nubikk Lila Ross Sneakers.

Hoge sneakers

Waar we afgelopen jaren voornamelijk lage sneakers zien, zien we dit seizoen veel hoge sneakers voorbij komen in de damescollectie. Hoge sneakers staan erg stoer en zijn goed te combineren in de winter.

Draag ze bijvoorbeeld onder een jurkje. Je kunt lekker dikke sokken dragen zonder dat iemand het ziet! Natuurlijk kun je ook voor een statement look gaan en dikke sportsokken boven je sneakers uit laten komen. 

Product: Nikkie Mae Sneakers.

Kleuren dit seizoen

Dit seizoen zie je aan de ene kant hele sobere kleuren en aardetinten. En aan de andere kant juist hele vrolijke, felle kleuren. Soms zelfs een combinatie van meerdere kleuren in één schoen voor een retro effect.

Je zult basiskleuren zien zoals zwart, cognac, grijs, beige en crème. En daarnaast opvallende kleuren als fuchsia, roze, groen, oranje en metallic.

Dit waren de trends voor komend seizoen die wij veelal hebben gespot in de nieuwe collectie! Zelf zijn we erg blij met de hoge laarzen (heeeerlijk warm) en mooie, verfijnde pumps. Ook de seventies stijl laarsjes zijn erg leuk. Welke trends vind jij leuk en welke een echte no-go?

Bestel je nieuwe schoenen vandaag nog in onze webshop! Onze voordelen? Snelle levertijd, gratis bezorging vanaf € 40,- (in Nederland) en je kunt ook terecht in onze stenen winkel in Rijssen, die al sinds 1946 bestaat. 

Misschien heb je ook interesse in de volgende blogs:

Trends herenschoenen 2023

Trends meisjesschoenen 2023

Sneakers trends 2023

Hoe draag je sneakers in de winter?

Wil je direct naar jouw favoriete merk? Klik dan één van de volgende merken: Lilian, Gabor, Durea, Hassia, Xsensible, Pertini, Eva Luna, Fred de la Bretoniere, Paul Green, Peter Kaiser, Piedi Nudi, Via Vai

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter