Dé 7 trends in heren schoenen voor najaar 2023

Het nieuwe seizoen is al volop in gang en de collectie vliegt alweer de winkel uit. Tijd om de leukste schoenen trends voor heren op een rijtje te zetten! Sommige trends hebben we vorig seizoen al voorbij zien komen, maar er zitten ook wat nieuwe trends bij. Of oude trends in een nieuw jasje. Lees en kijk snel mee.

De 7 trends in herenschoenen winter 2023:

  1. Chelsea boots
  2. Veterboots
  3. Dubbele gesp
  4. Doorgestikte neus
  5. Sneakers met lichte zool
  6. Loafer sneakers
  7. Opvallende veterringen

Chelsea boots

Dit is een hele leuke, nonchalante trend. Een Chelsea boot is een laarsje met elastische zijkanten, waar je zo instapt. Sommige modellen zijn erg verfijnd en hebben een dunnere zool en een mooie poetsing, waardoor ze heel netjes te combineren zijn. Daarnaast zijn er modellen met een stoere, grove loopzool en details. Die zijn weer erg leuk te combineren met een spijkerbroek en een houthakkersblouse.

Product: Tommy Hilfiger Chelsea boots

Veterboots

Ook veterboots of veterlaarsjes zijn een veel geziene trend voor de heren dit seizoen. In cognac of zwart, van leer of suède. Glad leer of een model met brogue effect. Veterboots zien er vooral heel stoer uit. Ze komen meestal net boven de enkel.

Product: Floris van Bommel veterboots 

Dubbele gesp

Ga je op de nette tour? Dan zien we veel nette, stijlvolle herenschoenen met dubbele gesp sluiting. Net iets aparter en moderner dan een variant met veters of een enkele gesp. Merken als Magnanni, Berwick en van Bommel hebben hier een heel mooi aanbod in. Zeer geschikt voor formele gelegenheden.

Product: Magnanni dubbele gesp schoen.

Doorgestikte neus

Deze trend zie je zowel in casual schoeisel als in formele schoenen terug. Bij casual schoenen is de naad vaak wat dikker doorgestikt, wat een stoer en retro effect geeft. Bij nette schoenen is het meestal een strakke, dunne naad. Dit geeft de schoenen juist een moderne en strakke look.

Product: Floris van Bommel schoen

Sneakers met lichte zool

Dit najaar zie je veel donkere sneakers, met een sportieve, lichte loopzool. Denk aan kleuren als cognac, donkerblauw en zwart. Deze combinatie geeft de sneakers een casual en sportieve look. Daarnaast kun je ze ook in de lente en zomer door dragen, omdat ze een frisse lichte zool hebben.

Product: Cycleur de Luxe sneakers

Loafer sneakers

Een trend die we dit voorjaar al zagen en zich dit seizoen doorzet: Loafer sneakers. Waar we in het voorjaar vooral lage modellen zagen in lichte kleuren, zit we dit najaar hoge modellen in donkere kleuren. Een grappige combinatie: de nette ‘loafer look’ bovenkant met een sportieve, rubberen sneaker zool.

Product: Nubikk Jiro Suo Loafers

Opvallende veterringen

Deze trend voelt erg Ninties: opvallende veterringen. Vooral terug te zien in sneakers, maar ook bij veterlaarsjes. Dikke, metalen veterringen of gaatjes. Vaak gepaard met een brede tong en dikke, platte veters. 

Product: Floris van Bommel sneakers

Dit waren de veel geziene trends in herenschoenen! Welke trends zijn jouw favoriet?

Wij hebben een hele ruime collectie herenschoenen van topmerken als Tommy Hilfiger, Floris van Bommel, Magnanni en Nubikk. Vanaf € 40,- verzenden we gratis en voor 15:00 besteld is dezelfde dag nog verzonden. Benieuwd geworden? Bekijk de collectie herenschoenen hier.

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter