Heren Sneaker Trends Voorjaar en Zomer 2023

Sneakers zijn niet meer weg te denken uit de mode-industrie en het lijkt erop dat deze trend ook in 2023 alleen maar zal blijven groeien. Of je nu een fan bent van minimalistische sneakers of juist van opvallende en kleurrijke designs, er is voor ieder wat wils. In deze blog bespreken we maar liefst 13 sneaker trends van dit moment!

13 trends in heren sneakers 2023 in het kort:

  1. Duurzame sneakers
  2. Chunky sneakers
  3. Retro sneakers
  4. Sneakers met opvallende details
  5. Neon sneakers
  6. Monochrome sneakers
  7. High-top sneakers
  8. Hybrid sneakers
  9. Opvallende prints en patronen
  10. Futuristische sneakers
  11. Pastelkleurige sneakers
  12. Sneakers met retro logo’s
  13. Instapper sneakers

Duurzame sneakers

Duurzaamheid is een belangrijke trend in de mode-industrie en dat geldt ook voor sneakers. In 2023 zullen duurzame sneakers steeds populairder worden. Dit betekent dat we meer sneakers zullen zien die zijn gemaakt van gerecyclede materialen en die geproduceerd zijn met duurzame productiemethoden.

Veel Nederlandse merken houden zich bezig met duurzaamheid. Zo heeft het merk Nubikk geheel recyclebare schoenendozen en streven zij ernaar om het merk 100% plasticvrij te maken.

Ook een merk als Floris van Bommel houdt zich bezig met duurzame initiatieven. Zo is het mogelijk om je oude Floris schoenen bij hen in te leveren. Floris van Bommel gebruikt steeds meer duurzame materialen, zoals gerecycled rubber, biologisch katoen en gerecycled polyester. Ook proberen ze restjes leer te gebruiken in andere producten.

 

Chunky sneakers

Chunky sneakers waren al een trend in 2022 en ook in 2023 blijven ze populair. Deze sneakers hebben een robuuste en opvallende uitstraling en zijn vaak voorzien van dikke zolen en opvallende details. Ze zijn perfect om je outfit een stoere look te geven.

Product: Nubikk Ross Nomad sneakers.

 

Retro sneakers

Retro sneakers zijn al een tijdje populair en ook in 2023 blijven ze in trek. We zullen meer sneakers zien die zijn geïnspireerd op klassieke modellen uit de jaren 80 en 90. Denk aan sneakers met felle kleuren en opvallende, herkenbare designs. 

Product: Nubikk Monro Morris Sneakers

 

Sneakers met opvallende details

Sneakers met opvallende details zullen in 2023 steeds populairder worden. Denk aan sneakers met oversized veters, opvallende gespen of bijzondere texturen. Deze sneakers zijn perfect voor mannen die graag willen opvallen met hun schoenen.

Product: Floris van Bommel Wembli White

 

Neon sneakers

Neon is een trend die we gedurende de jaren steeds terugzien in de mode. Op dit moment zijn felle neon kleuren ook trending, zeker in details. Vooral oranje is momenteel booming, maar ook roze, groen en geel zien we voorbij komen.

Product: Xsensible sneakers Golden Gate

 

Monochrome sneakers

Monochrome sneakers zijn sneakers die zijn uitgevoerd in één kleur. Deze trend is de tegenhanger van de felgekleurde trend en de neon trend. Ze zijn perfect voor mannen die houden van een minimalistische en tijdloze stijl. Denk aan sneakers in zwart, wit, grijs en beige. Deze sneakers zijn ontzettend makkelijk te combineren en mogen daarom niet ontbreken in jouw kledingkast!

Product: Tommy Hilfiger Basket Sneakers

 

High-top sneakers

High-top sneakers zijn sneakers met een hoge schacht die over de enkel vallen. Deze sneakers zijn al een tijdje populair en ook in 2023 blijven ze in trek. Een heel herkenbaar een modieus model, waarmee je er heel stylish uit zult zien.

Product: Cycleur de Luxe Commuter sneakers

 

Hybrid sneakers

Hybrid sneakers zijn sneakers die zijn samengesteld uit verschillende modellen. Denk bijvoorbeeld aan een sneaker die de zool heeft van een hardloopschoen en het bovenwerk van een basketbalschoen. Deze sneakers zijn perfect voor mannen die op zoek zijn naar iets unieks en innovatiefs.

 

Opvallende prints en patronen

Sneakers met opvallende prints en patronen zullen in 2023 steeds populairder worden. Denk aan sneakers met dierenprints, bloemenprints of geometrische patronen. Deze sneakers zijn perfect voor mannen die graag willen opvallen met hun schoenen.

Product: Floris van Bommel De Blokker 

 

Futuristische sneakers

Futuristische sneakers zijn sneakers die eruitzien alsof ze – de naam zegt het al - uit de toekomst komen. Deze sneakers hebben vaak een minimalistisch design en zijn voorzien van innovatieve materialen en technologieën.

 

Pastelkleurige sneakers

Pastelkleurige sneakers zijn sneakers in zachte en lichte kleuren zoals roze, lichtblauw en mintgroen. Voor mannen die van kleur houden, maar de neon trend toch iets te heftig vinden! Lichtblauw is dit seizoen een razend populaire kleur en zie je in veel kleding en schoenen terug.

Product: Floris van Bommel De Zager Sneakers

 

Sneakers met retro logo's

Sneakers met retro logo's zullen in 2023 steeds populairder worden. Denk aan sneakers met het oude logo van Adidas of Tommy Hilfiger. Maar ook logo’s van andere merken, uitgevoerd in een retro look. Dus bijvoorbeeld een groot opgenaaid rechthoekig embleem.

Product: Tommy Hilfiger Basket Street Mix

 

Instapper sneakers

Dit is een nieuw model dat razend populair is geworden. Het is in principe een Hybrid sneaker, maar omdat ‘ie zoveel voorkomt willen we deze trend apart noemen. De instapper sneaker is een kruising tussen (suprise, suprise) de instapper en de sneaker. Dus een witte, sportieve sneaker zool. Maar de bovenkant heeft een loafer look. Dit maakt dat de schoen zowel netjes als casual gestyled kan worden. Zeker de moeite waard om een paartje aan te schaffen!

Product: Australian Loafers Saporro

 

Al met al zijn er dus veel verschillende trends op het gebied van heren sneakers voor 2023. Of je nu houdt van minimalistische sneakers, opvallende designs of duurzame materialen, er is voor ieder wat wils. Het is belangrijk om te kiezen voor een stijl die bij je past en waar je je comfortabel in voelt. Zo kun je optimaal genieten van de sneaker trends van 2023.

 

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter