Hoe draag je sneakers in de winter?

Een veel gestelde vraag: hoe draag ik sneakers in de winter? Eigenlijk zijn sneakers heel veelzijdig en zijn ze makkelijk te combineren met een winterse outfit. In dit artikel geven we inspiratie voor leuke dames outfits en een aantal tips!

Zo draag je sneakers in de winter:

  1. Hoge sneakers onder een jurk
  2. Met een jeans en trui
  3. Onder een huis pak
  4. Met cargo pants en een top
  5. Onder een power suit

Bekijk hieronder de inspiratie en alle bijbehorende tips!

Winter outfit 1: Sneakers met jurk

Sneakers kun je in de winter prima onder een jurkje dragen. Dit seizoen zien we veel grove sneakers. Met veel verschillende kleurvlakken en materialen. Dit geeft de sneakers een heel stoer en speels effect. 

Is deze outfit je nog niet warm genoeg? Dan kun je er nog een jasje overheen gooien. Een blazer jasje als je de outfit iets zakelijker wilt stylen. Of een biker jack of oversized zwart spijkerjack als je er een stoere outfit van wilt maken.

Producten: Nikkie jurk, Nikkie riem, Finaste sieraden. De sneakers shop je hier.

Winter outfit 2: Lekker casual

Ben je een dagje thuis of ergens waar je je lekker casual kunt kleden? Dan draag je sneakers casual onder een spijkerbroek en een trui. Hier zijn eindeloos veel variaties mee te maken. Spijkerbroeken zijn er in honderd verschillende maten, modellen en kleuren en ook truien en sweaters hebben een divers aanbod.

Dit seizoen zijn natuurtinten erg populair. Combineer de spijkerbroek met een mooie, grof gebreide beige trui. Je kunt dan kiezen voor sneakers die iets opvallender zijn, omdat de set verder vrij rustig is. Bijvoorbeeld een sneaker waarin meerdere kleuren en materialen gecombineerd worden.

Producten: Mango trui en broek. De schoenen shop je hier.

Winter outfit 3: Super comfy

Niets zit fijner dan een zacht en comfortabel huispak! En huispakken zien we dit seizoen volop, in allerlei kleuren en uitvoeringen. Tegenwoordig wordt zo’n pak niet eens meer alleen thuis gedragen, maar kun je er ook prima een boodschapje mee doen.

Combineer bijvoorbeeld een zwart jogging pak met sportieve, zwarte sneakers en style met wat sieraden en een leuk tasje om het iets minder ‘huiselijk’ te maken.   

Producten: Loavies huispak, Parfum Giorgio Armani, Valentino tasje. De sneakers shop je hier.

Winter outfit 4: Trendy

De goeie ouwe cargo pants zijn dit seizoen weer helemaal terug! Je ziet ze in allerlei kleuren, maar voornamelijk natuurtinten zoals beige, zand en khaki. Voor stoerdere dames in een oversized, baggy model en voor de dames die zich liever iets vrouwelijker kleden in een smaller, tapered model.

Je combineert een cargo broek in de winter heel goed met een trui. Bij een strakkere cargo broek kun je kiezen voor een lossere, oversized trui. Bij een baggy broek kies je juist voor een strakkere top. Combineer met een mooie, chunky sneaker.

Producten: Broek Urban classics, Coltrui Drykorn. De sneakers shop je hier.

Winter outfit 5: Stoer en zakelijk

Een andere leuke trend op dit moment: Een power suit voor dames! Zo’n pak zie je veelal uitgevoerd in natuurtinten als khaki, beige of bruin. Of juist in echte knal kleuren als paars, roze of oranje. Hoeveel lef heb jij?

Een paar schoenen maakt je pak echt af. Je kunt namelijk kiezen voor een paar pumps, waardoor het pak gelijk heel vrouwelijk oogt. Maar je kunt ook kiezen voor een heel stoer en sportief paar sneakers, waardoor je pak gelijk een stuk minder zakelijk en serieus wordt. Ook ideaal als je eerst een zakelijke afspraak hebt en daarna direct door moet naar een casual feestje.

Producten: Loavies pak, YSL parfum, Nikkie tasje en de schoenen shop je hier.

Sneakers met sokken

Je ziet ook steeds vaker dat zomer schoenen in de winter doorgedragen worden in combinatie met een paar sokken. Dit kunnen dikke sport sokken zijn, of sokken met bijvoorbeeld een gekke, opvallende print. De sokken worden op deze manier de eyecatcher van de outfit.

Natuurlijk zijn er eindeloos veel combinaties mogelijk voor de winter. Heb jij nog een leuk idee? En welke outfit vind jij het leukst?

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter