Welke schoenen onder een blauw pak?

Een blauw pak is al jarenlang populair en is een musthave voor de kledingkast voor elke modebewuste man! Een blauw pak is geschikt voor zakelijke gelegenheden, maar ook begrafenissen en bruiloften. Heel veelzijdig dus! Maar welke schoenen draag je er nu onder? We laten je in dit blog wat voorbeelden zien.

Om de juiste kleur keuze te maken voor je schoenen, moeten we eerst kijken naar de kleur blauw van je pak. Een donkerblauw pak is het meest voorkomend, maar we zien vandaag de dag ook veel kobalt blauw en lichtblauw.

Welke kleur schoenen onder een donkerblauw pak?

Laten we beginnen met de populairste kleur: donkerblauw. Een donkerblauw pak is geschikt voor vrijwel elke gelegenheid. Het is netjes, maar neutraal. Maar welke kleur schoenen past nu onder een donkerblauw pak?

Schoenen vind je hieronder in de linkjes. Pak van ROKA.

Donkerblauw – Een donkerblauwe schoen onder een donkerblauw pak staat het chique en stijlvol. Blauw op blauw noemen we ook wel ton-sur-ton. Zorg er wel voor dat de tint nagenoeg hetzelfde is en dat de schoenen en het pak niet bij elkaar vloeken.

Je kunt kiezen voor een donkerblauwe veterschoen of gesp schoen als je het geheel heel netjes wilt doen ogen. Mag het wel wat sportiever of meer casual? Dan kun je ook kiezen voor een geklede sneaker, of voor een loafer.

Product: Magnanni gesp schoen donkerblauw

Witte sneaker – Wil je een heel mooi contrast creëren en durf je het pak wel iets sportiever te stylen? Kies dan voor een mooie, nette witte sneaker. Dus een kraak witte schoen met rustig uiterlijk en rustige, plattere zool.

Kies liever niet voor een runner model of een schoen met opvallende accenten of een grove loopzool. Het is ook belangrijk dat de sneakers echt mooi wit ogen. Dus gooi de veters even in de was, of poets de rubberen zool nog even schoon.

Product: Nubikk witte heren sneakers

Zand - Een populaire kleur dit seizoen is zand. Zand kleur is mooi te combineren bij verschillende kleuren blauw, waaronder donkerblauw. Het maakt dan niet uit of het een warmere of koelere kleur is, beiden staan gaaf. Ook zand kleur met een printje of structuurtje staan mooi en zijn net iets meer opvallend. 

Product: Greve veterschoenen zand

Cognac – Een donkerblauw pak met cognac leren schoenen is een klassieke combinatie. Hiermee kun je de plank niet mis slaan. Deze combinatie oogt netjes en warm. Je kunt kiezen voor een mooie veterschoen of een gesp. Ook is zowel glad leer als suède helemaal prima.

Ook een cognac loafer staat mooi onder een pak. Je outfit ziet er daardoor gekleed uit, maar ook een tikkeltje casual. Ideaal voor in de zomer, of voor wanneer je direct na werktijd door moet naar een iets minder zakelijke gelegenheid. Bekijk hier al onze cognac leren schoenen. 

Tip van Jan Steenbergen: "Zand is momenteel een populaire kleur en staat heel mooi en modern bij een donkerblauw pak." Bekijk onze collectie zandkleurige schoenen. 

Welke schoenen onder een kobalt blauw pak?

Kobalt blauw is een wat fellere kleur blauw en wordt ook wel koningsblauw genoemd. Opvallend en contrasterend.

Voor kobalt geldt eigenlijk in de basis hetzelfde als we hierboven al noemen. Een cognac bruine schoen oogt heel mooi en netjes. Maar ook een witte sneaker staat heel gaaf onder een fel blauw pak. Dat steekt mooi tegen elkaar af.

Een blauwe schoen kan ook, maar let op dat de kleur overeen komt. Kobalt is erg opvallend en met de verkeerde tint schoen kun je de mist in gaan, waardoor ze met elkaar vloeken.

Iets veiliger ben je met een blauwe schoen met print. Doordat de schoen niet één uni kleur is, is eventueel kleurverschil niet zo opvallend. En een schoen met een print staat erg stoer.

Midden blauw en jeans blauw

Midden blauwe pakken zijn minder fel als kobalt blauw en neigen iets meer naar jeans blauw. Ze zijn wat zachter van kleur en hebben een iets andere tint. Vandaar dat er ook andere schoenen mogelijk zijn.

In de basis passen cognac leren schoenen en witte sneakers ook erg mooi onder een midden blauw pak.

Lichtgrijs - Daarnaast kun je ook goed kiezen voor een stijlvolle, lichtgrijze schoen. Het liefst in suède. Kies bijvoorbeeld voor een veterschoen, een gesp schoen of een loafer.

Zand – Beige of zand kan ook prima onder een midden blauw pak. Deze kleuren maken het geheel zachter en geschikt voor het voorjaar of de zomer.

Crème - Ook crème of off-white kleuren kunnen gedragen worden onder een midden blauw pak. Dit geeft iets een retro effect. 

Zwart – Onder midden blauw kan zwart ook. Kijk wel dat de kleur blauw echt midden blauw is en niet naar donkerblauw neigt. In de mode wereld is de combinatie van donkerblauw en zwart (hoewel in Nederland vaak gedragen) not done. Maar met midden blauw of jeans blauw kan het prima.

Print – Ook een schoen met een print in één of meerdere van de bovenstaande kleuren staat leuk.

Kies voor een nette veterschoen, een mooie loafer of een geklede sneaker. Met een geklede sneaker bedoelen we een rustig, plat model zonder al te veel poespas.

Welke schoenen onder een lichtblauw pak?

Een lichtblauw pak is momenteel ook helemaal trending. Super mooi voor een bruiloft of feest! Lichtblauw staat zachter als donkerblauw, waardoor het minder hard en zakelijk is. Meer feestelijk en perfect voor de lente of zomer. Het is in de zon ook wat minder warm dan een donker pak.

De linkjes naar de schoenen vind je hieronder. Pak van ROKA.

Lichtblauw – Schoenen in dezelfde kleur lichtblauw, of in een tint die in de buurt komt. Zo creëer je een rustige en stijlvolle outfit en kun je eventueel de focus leggen op het overhemd en/of de stropdas.

Product: Floris van Bommel veterschoen

Beige en zand – Lichte kleur zoals beige en crème kunnen prima onder een lichtblauw pak. Je maakt hier een mooie, frisse outfit mee. Mooie beige veterschoenen of gespschoenen, of een nette sneaker in deze kleur.

Product: Van Bommel Raffa lichtbruin

Wit of crème – Wit in combinatie met lichtblauw staat heel fris. Je kunt kiezen voor een lichte, nette schoen of een nette sneaker. Ideaal voor een avondbruiloft, of zakelijke gelegenheid waarbij je toch iets minder streng over wilt komen. 

Print – Ook een blauwe, crème of witte schoen met print zou mooi staan onder een lichtblauw pak. Je maakt dan een echte eyecatcher van je schoenen.

Zwart en bruin – Deze twee kleuren geven een iets harder contrast bij het vriendelijke, lichtblauwe pak. Maar als je een strengere, zakelijkere uitstraling wilt is bruin of zwart een prima optie. Het is een klassieke combinatie die eigenlijk altijd kan.

Donkerblauw - Vind je zwart of bruin iets te hard onder een lichtblauw pak? Dan is donkerblauw een iets 'zachtere' optie. Magnanni veterschoen donkerblauw. 

Conclusie

Met witte sneakers en cognac leren schoenen zit je dus eigenlijk altijd goed en veilig! Daarna wordt het kijken welke tint blauw je pak is. Lichte kleuren maken het geheel over het algemeen wat zachter en frisser, zeer geschikt voor het voorjaar en de zomer. Donkere kleuren maken het pak wat krachtiger, zakelijker en donkerder. Naast klassieke veterschoenen en gesp schoenen zijn ook loafers of sneakers leuk onder een pak.

Masha
Reacties
Dank voor je leuke reactie! :) Blij dat we je hebben kunnen helpen.
Webshop Steenbergen - 11 Apr 2023 - 11:41
Súper leuke blog! En waardevolle tips!
Juultje Ruiterkamp - 08 Apr 2023 - 17:19
Laat een reactie achter