Trends Herenschoenen herfst winter 2022-2023

Een deel van de winter collectie is alweer binnen! Het begint te kriebelen om alvast een mooi paar schoenen te kopen. Maar wat zijn de trends voor de herfst/winter collectie herenschoenen van 2022-2023? Na het lezen van dit artikel ben je compleet op de hoogte. 

Herenschoenen trends dit seizoen zijn:

  1. Runner sneakers
  2. 90s sneakers
  3. Open walk schoenen
  4. Chelsea boots
  5. Spiegelnaad
  6. Veterlaarsjes
  7. Instappers / loafers

Runner sneakers

Sneakers in een runner model zijn al een aantal jaar in de mode. Maar dit seizoen zien we deze schoen gewoon weer terug. De meeste merken kiezen voor neutrale kleuren zoals grijs, beige, wit en zwart. En andere merken, bijvoorbeeld Floris van Bommel, kiest voor sneakers in opvallende, contrasterende kleuren en materialen.

Een mooi, sportief modelletje dat je lekker casual kunt dragen. Maar ook leuk om een zakelijke outfit een sportievere look mee te geven. Draag bijvoorbeeld een mooi donkerblauw pak met een T-shirt of poloshirt in plaats van overhemd. En een paar sportieve, witte of gekleurde sneakers eronder.

Shop hier de collectie heren sneakers. >>

Shop deze sneakers hier. >>

90s sneakers

Sneakers in een wat breder, lager jaren negentig model komen weer terug. Sneakers met een brede tong en dikke veters. Soms met opvallende veter ringen.

De sneakers zijn veelal uitgevoerd in rustige basiskleuren en een combinatie van glad leer en suède. Dit seizoen zien we wat dikkere en grovere zolen dan de jaren hiervoor.

Shop hier de collectie sneakers. >>

Shop deze sneakers hier. >>

Open walk

De zogenaamde “open walk” schoenen zijn schoenen in een relatief nieuw model, die je dit seizoen in de collectie van vele merken tegen zult komen. Een open walk schoen is een soort hoge instapper. Dus het lijkt op een veterschoon zonder veters.

Een schoen die je heel goed zowel casual als netjes kunt dragen. Je draagt de schoenen casual met een spijkerbroek en sweater. En netjes of zakelijk in combinatie met een pak of (donkere) broek en overhemd.

Shop hier onze collectie instappers. >>

Shop deze instappers hier. >>

Chelsea boots

De Chelsea boot is eigenlijk nooit echt weggeweest. Het is een klassieker die je de afgelopen jaren al veel voorbij zag komen. Dit seizoen is de laars populairder dan ooit. In vele verschillende kleuren, materialen en hoogtes.

Een Chelsea boot geeft je outfit een stoere, casual look. Daarnaast lopen de laarsjes ook heerlijk en je trekt ze heel makkelijk aan en uit.

Shop hier onze collectie Chelsea boots. >>

Koop deze Chelsea boots hier. >>

Spiegelnaad

Deze trend is eveneens afkomstig uit de jaren negentig. Een spiegelnaad is een doorgestikte naad die over voorste, bovenste rand van de neus loopt. Dit heeft geen functie, maar is puur ter decoratie.

Bij geklede schoenen zie je veel subtiele, smalle spiegelnaden. Maar dit seizoen zie je ook veel sneakers met een bredere, opvallende spiegelnaad.

Veterboots

De hoge veterschoen is net als de Chelsea boot een echte klassieker. Deze laarsjes zijn eigenlijk nooit echt weggeweest. Dit seizoen zie je, zoals bijna elk jaar, hoge veterschoenen. Deze zijn fijn voor extra steun rondom de enkel.

Maar daarnaast zie je ook echte laarsjes. Schoenen met veter die wat hoger komen. Met veterboots geef je jouw outfit direct een stoere look. Daarnaast lopen ze ook gewoon heel erg fijn.

Shop onze collectie veterboots. >>

Shop deze Magnanni veterboots hier. >>

Instappers / loafers

Deze trend was deze zomer niet aan te slepen. Maar ook deze winter kun je nog prima instappers en/of loafers dragen. Veelal onder een nette outfit.

Loafers staan mooi onder een net pak. Maar ze zijn ook goed te dragen in combinatie met een spijkerbroek en een trui. Loafers zijn er in een smallere, nette uitvoering of in een sneaker achtige uitvoering. Er zijn zelfs pantoffels in een loafer stijl. Zo is er een loafer voor elke outfit!

Shop hier onze collectie loafers. >>

Shop deze loafers hier. >>

De kleuren dit seizoen

Dit seizoen zie je een contrast in het gebruik van kleuren. Aan de ene kant zie je veel aardetinten zoals cognac, beige, zand en grijs. Aan de andere kant zijn felle kleuren als oranje en groen trending. De meest geziene kleuren dit seizoen zijn:

  • Donkerblauw
  • Cognac
  • Zwart
  • Midden grijs
  • Beige
  • Zand

Dit waren de trends die je komend seizoen zult zien in de herencollectie. Wij zijn zelf gek op de unieke open walk schoenen en stoere bikerboots. Wat is jouw favoriete trend?

Jouw nieuwe paar herenschoenen shop je op steenbergen-schoenen.nl of in onze winkel in Rijssen. Snel thuisbezorgd (1-2 dagen levertijd) en 14 dagen retourneren. Vanaf € 40,- bezorgen we al gratis.

Waarom zou je naar de winkel komen? De heren afdeling van Steenbergen Schoenen is een begrip geworden in de regio. Wij hebben een mooie, grote heren afdeling waar de kans groot is dat je slaagt. Met mooie merken als Magnanni, Floris van Bommel, Nubikk, Blackstone, Australian, van Lier en Tommy Hilfiger. Van sportieve sneakers tot zakelijke schoenen en trouwschoenen.

Masha
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter